IT&C

Românii au luat cu asalt litoralul în minivacanță de Sfânta Maria

Românii profită din plin de minivacanta de Sfântă Mărie și au luat cu asalt litoralul românesc. Conform estimărilor făcute de hotelieri, peste 200.000 de mii de persoane s-ar afla pe plajele de la malul Marii Negre.

La un aflux așa mare de turiști, patronii de hoteluri isi freaca mainile de satisfactie, caci nu mai au niciun loc liber de cazare. Conform unor estimari citate de presa centrala, acesta a fost cel mai profitabil sfarsit de saptamana de vara aceasta pentru antreprenorii din turismul romanesc.

Cele mai aglomerate destinatii au fost, fireste statiunile Mamaia si Vama Veche, unde sezonul estival s-ar putea prelungi pana in prima luna de toamna calendaristica. Astazi, pe falezele din Constanta si Mangalia, miile de turisti care s-au inghesuit la mare vor asista la festivitatile dedicate Zilei Marinei Romane. De la ora 10:00, pe esplanada de la Comandamentul Flotei din Constanta au loc primele manifestatii festive, la care va lua parte inclusiv presedintele Klaus Iohannis. De la ora 12:00, in Portul Tomis incep jocurile marinaresti, iar evenimentele consacrate Zilei Marinei vor continua pana diseara, la ora 20:00.

blank