România
Actualitate

România va găzdui peste 200 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel

România va găzdui cetățenii ucraineni evacuați din Israel. Numărul acestora se ridică la 207 persoane, dintre care 63 sunt copii.

Potrivit Departamentului pentru Situații de urgență (DSU), la solicitarea Ambasadei Ucrainei în România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări și al reprezentanței din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), a asigurat preluarea cetățenilor ucraineni evacuați din Israel.

Pe data de 16 octombrie, un alt transport de cetățeni ucraineni este programat să sosească pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Echipele medicale SMURD vor furniza asistență medicală specializată acestor persoane. În plus, autoritățile române vor oferi spații temporare de cazare pentru cei evacuați.

Toată această misiune umanitară este bine coordonată sub conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Acesta menține legătura cu reprezentanții Ambasadei Ucrainei din Israel pentru a asigura succesul acestei operațiuni de ajutorare a cetățenilor ucraineni afectați de conflictul din Israel.

blank