România rămâne, alături de Bulgaria, una dintre principalele surse din Europa pentru traficanţii de persoane – arată un raport lansat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă.

help_me_25220300

România rămâne, alături de Bulgaria, una dintre principalele surse din Europa pentru traficanţii de persoane – arată un raport lansat astăzi de Fundaţia pentru o Societate Deschisă.

Deşi în ultimii ani, numărul victimelor adulte a scăzut semnificativ, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre minori – exploatarea copiilor pentru cerşit rămânând un fenomen răspândit.

Din raport reiese că auitorităţile trebuie să stabilească priorităţile în ceea ce priveşte alocarea resurselor pentru combaterea traficului cu minori.

Totodată, ar trebui făcute mai multe eforturi pentru eradicarea stereotipurilor negative şi a prejudecăţilor faţă de victimele traficului de persoane, în special pentru femei şi persoanele de etnie romă.

De asemenea, este necesar un plan de acţiune pentru reducerea cerşitului cu şi de către minori, dar şi monitorizarea celor aflaţi în situaţii vulnerabile, pentru a preveni riscul de a fi traficaţi şi exploataţi.