România
International

România, ținta propagandei lui Putin. Zaharova s-a trezit vorbind despre economie

România a ajuns subiect de interes pentru propaganda Rusiei. Maria Zaharova i-a criticat pe aleșii de la guvernare, precizând că nu au luat măsuri pentru a-i proteja pe fermierii români.

România, criticată de Maria Zaharova

Fermierii din româna au devenit subiect pentru propaganda Moscovei împotriva Ucrainei, precum și a Uniunii Europene. Miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a adus în discuție nemulțumirile agricultorilor români legate de produsele din Ucraina.

Ea a afirmat că nu este „deloc surprinzător” faptul că guvernul român nu a luat nicio măsură pentru a proteja interesele fermierilor. Mai mult, aceasta a subliniat că aleșii români au preferat să nu se opună directivelor UE, care susține regimul de la Kiev.

România

„Acest lucru nu este surprinzător. Se ştie de mult timp că actualele autorităţi române preferă să nu contrazică Bruxelles-ul, care este hotărât să ajute regimul de la Kiev în vânzarea produselor ucrainene. De fapt, acţionează în detrimentul intereselor naţionale”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Motiv de îngrijorare

Maria Zaharova a continuat valul de critici la adresa României, menționând că abordarea aleșilor „le va juca mai devreme sau mai târziu o festă crudă”, fără a oferi alte detalii.

„Nu există nicio îndoială că această abordare le va juca mai devreme sau mai târziu o festă crudă”, a adăugat reprezentanta Ministerului rus de Externe.

Maria Zaharova, despre produsele ucrainene care ajung în România
Purtătoarea de cuvânt a subliniat că țara noastră a devenit o destinație cheie pentru tranzitul produselor ucrainene. De altfel, aceasta a menționat că acest acord a dus la invadarea pieței românești.

„Datorită poziţiei sale geografice şi a conjuncturii actuale, România a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile cheie pentru tranzitul şi comercializarea produselor agricole din Ucraina. Acest lucru a dus la saturarea pieţei locale cu produse alimentare mai ieftine şi adesea de calitate inferioară”, a mai spus Zaharova.

Totodată, reprezentanta Ministerului rus de Externe a amintit și de protestele de amploare ale fermierilor.

România

Protestul fermierilor. Sursa foto: Facebook

Cu toate acestea, guvernul român nu a luat nicio măsură clară pentru a proteja interesele agricultorilor săi”, a încheiat aceasta.

blank