România solicită
Actualitate, Featured

România solicită ajutorul UE pentru un medicament anti COVID

România solicită ajutorul Uniunii Europene pentru achiziționarea unui medicament folosit de bolnavii COVID 19. Este vorba de Tocilizumabum.
Compania care produce medicamentul a anunțat statul român că nu poate respecta contractul.

A fost solicitată marți de către Ministerul Sănătății (MS), prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.

România solicită ajutorul UE rugămintea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un contract cu Ministerul Sănătății, a transmis că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de „stock-out” a produsului la nivel global.

„În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă. Menționăm că, Ministerul Sănătății a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a distribuit săptămâna trecută o nouă tranșă de Tocilizumabum direcțiilor de sănătate publică teritoriale.
Este vorba despre 6.649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală.