Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și omologul său din Ungaria, Miklos Kasler, au convenit, la Budapesta, încheierea unui Memorandum de înțelegere între cele două ministere privind transplantul de plămâni.

„Din punctul nostru de vedere, Memorandumul transmis de partea maghiară este agreat si propunem ca două echipe tehnice din partea ambelor țări sa înceapă discutiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării”, a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii. Ministrul a fost însoțit de Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat și dr. Radu Zamfir, președintele Agenției Naționale de Transplant.

Sorina Pintea a subliniat că echipa MS caută toate soluțiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar. „Mai avem încă pacienți pe lista de așteptare care sunt cazuri complexe si pentru care facem toate eforturile să găsim soluţii”, a declarat ministrul Sănătății.

Citeste si...
Protestul vestelor galbene a degenerat, devenind criza politica

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și omologul său din Ungaria, Miklos Kasler cei doi oficiali au demarat discutii si pentru identificarea altor domenii de colaborare, cum ar fi oncologia și achiziția comună de medicamente și vaccinuri.