Ludovic Orban
Featured, Politic

România rămâne fără al treilea om în stat. Ludovic Orban nu va mai fi preşedintele Camerei Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. După vacantarea funcţiei, Biroul Permanent va numi un interimar până la alegerea unui nou preşedinte.

România rămâne fără al treilea om în stat. Ludovic Orban nu va mai fi preşedintele Camerei Deputaţilor. Anunţul privind vacantarea funcţiei a fost făcut, în plen, de vicepreşedintele Camerei de la PNL, Florin Roman, care îşi doreşte şi să preia funcţia, interimar la Camera Deputaţilor.

Co-preşedintele AUR, George Simion, a cerut cuvântul şi s-a contrat cu liberalii, de la tribună. „Păcat că nu e domnul Orban. Ăsta micu care respiră greu de la PNL, spuneţi! Păcat că nu e domnul Orban, regretăm că nu mai este preşedinte al Camerei şi sperăm ca viitorul preşedinte să fie o persoană respectabilă şi nu neapărat din rândurile PNL”, a spus liderul AUR.

După vacantarea funcţiei, Biroul Permanent va numi un interimar până la alegerea unui nou preşedinte.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat deja că va avea o propunere de preşedinte al Camerei, în timp ce PNL îl propune pe Florin Roman interimar după demisia lui Ludovic Orban.