România
Actualitate

România, prima țară NATO, care primește rachete anti-aeriene de ultimă generație

Armata României va primi în acest an primele sisteme portabile cu rachete antiaeriene, cumpărate din Coreea de Sud. Procesul de livrare este unul rapid, a precizat şeful Direcţiei Generale pentru Armamente, generalul Teodor Incicaş. Astfel, România devine primul stat NATO care va beneficia de rachete de apărare, produse în țara „prietenă” cu Vladimir Putin.

România, prima ţară NATO care va primi rachete anti-aeriene din Coreea de Sud

România

România primește sistemul de apărare antiaeriană a fost aprobat, încă de anul trecut, urmare a planului Guvernului de a moderniza Armata. Toate statele Uniunii Europene(UE) au suplimentat bugetul de

Avem livrările pentru a o achiziţie punctuală pe care am făcut-o anul trecut, de sisteme de tip apărare aeriană portabile pe care le-am cumpărat din Republica Coreea cu livrare rapidă şi aceste sisteme vor veni în acest an”, a precizat șeful Direcţiei Generale pentru Armamente, generalul locotenent Teodor Incicaş, potrivit realitatea.net

Proiectul de înzestrare a Armatei face parte din programul Umbrela Strategică a României, desemnat pentru achiziţia de diferite sisteme antiaeriene pentru Armata României.

Începând cu 2023, MApN are alocat, conform Legii Bugetului, un procent de 2,5% din produsul intern brut al țării (PIB) – cu 0,5% mai mult decât în anii anteriori.

Iohannis: „România are cele mai moderne sisteme de apărare, datorită NATO”

România

Liderii NATO au convenit că membrii ai Alianței Nord Atlantice trebuie să cheltuiască cel puțin 2 la sută din PIB pentru Apărare și nu exclud posibilitatea ca acesta să fie suplimentat.

Armata României are în planul de dotare și șapte sisteme de baterii Patriot costă 3,9 miliarde de dolari. Recent, președintele României, Klaus Iohannis, susținea că „România beneficiază de unul dintre cele mai moderne sisteme de apărare și se află în deplină siguranță. datorită NATO.

Pe de altă parte, liderii UE fac strategii de apărare, după ce liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a dat de înțeles că Rusia este pregătită să folosească armele de care se teme întregul Glob: rachetele hipersonice.

blank