România va putea asigura securitatea la Marea Neagră după achiziția sistemelor Himars, prin capacități defensive, cu vectori sol-sol și sisteme defensive SIML , de rachete sol-navă.

Pentru prima dată în istorie, după episodul „Crimea”, România devine garantul securității întregii Europe si NATO pe amenințări strategice ce pot fi generate din cel mai mare „portavion” din Marea Neagră și Rusia, afirmă vicepreședintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu.

„Sâmbătă au intrat prin portul Constanța primele componente ale sistemelor Himars achiziționate de Romania. Asta înseamnă capacități defensive, vectori sol-sol cu eficiență de până la 300 km. Azi am votat în Plenul Camerei Deputaților achiziția Sistemelor SIML: un sistem defensiv de rachete sol-nava cu bătaie de până la 300 km. Pentru prima dată în istorie, după episodul , România devine garantul securității întregii Europe si NATO pe amenințări strategice ce pot fi generate din cel mai mare din Marea Neagră și Federația Rusă; din peninsula Crimea, din bazinul Mării Negre. Lucrăm din plin cu partenerii NATO pe controlul aerian, prin escadrilele noastre F-16 /Mig21 și bazele Borcea și Mihail Kogălniceanu”, afirmă Bogdan Rodeanu, deputat USR.

El menționează că sunt așteptate, pentru instalare, primele interceptoare Patriot și că va fi lansat, în curând, procedura pentru Shorad VShorad.

„Putem fi mândri că suntem români. Țara noastră va asigura și va garanta stabilitatea și securitatea unui întreg continent. Securitatea Europei, dar și a unei Alianțe: NATO – de aici, de pe Flancul de Est. Etapa 2 a fost finalizată”, conchide Rodeanu.

Citeste si...
Armata rusă are luptătiri din Războiul Stelelor