Economic, Stiri

România, o poziţie mai jos în topul ţărilor atractive pentru investiţii în energie regenerabilă

România a coborât o poziţie, pe locul 32, într-un top trimestrial al ţărilor atractive pentru investiţii în energie regenerabilă întocmit de firma de consultanţă EY, care notează că activitatea pe piaţa locală a încetinit în ultimele luni, scrie Mediafax.

romania-o-pozitie-mai-jos-in-topul-tarilor-atractive-pentru-investitii-in-energie-regenerabila-276038

„În ciuda încetinirii volumului de investiţii în energia regenerabilă din România, au fost încheiate noi acorduri. Compania rusă Lukoil-Ecoenergo şi firma italiană ERG Renew au semnat un acord de finanţare pentru parcul eolian Topolog-Dorobanţu, proiect evaluat la 123,8 milioane de euro, în timp ce producătorul de energie german STEAG a obţinut un credit pentru parcul Crucea Nord, al cărui cost este estimat la 200 milioane de euro”, se arată în ediţia din septembrie a clasamentului EY.

Raportul EY evaluează 40 de ţări în funcţie de atractivitatea pentru investiţiile în energie regenerabilă.

În regiune, Turcia şi Polonia se situează înaintea României, ocupând poziţiile 19 şi, respectiv, 29, în timp ce Grecia se situeză pe locul 33, iar Ucraina, pe 40.

La nivel global, China a depăşit Statele Unite în funcţie de atractivitatea sectorului de energie regenerabilă, în timp ce următoarele trei clasate, Germania, Japonia şi Canada, şi-au menţinut poziţiile anterioare. Pe locul şase a urcat India, care a făcut schimb cu Marea Britanie, în prezent pe locul al şaptelea.

„Guvernul chinez îşi canalizează eforturile în lupta contra poluării pe segmentul energiei regenerabile, oferind noi oportunităţi pentru investitorii străini”, se arată în raport.

blank