Actualitate

România mai vrea încă 12 avioane de luptă F-16

România dorește să mai cumpere încă 12 avioane de luptă F-16 iar pentru acest lucru, Ministerul Apărării pregătește toate procedurile pentru achiziția aparatelor lansând deja o cerere de informații către partenerii aliați.f 16

”Urmărim să achiziționăm din excedentul disponibil al unor aliați aparatură care este în resurse, este performantă, este operațională. Nu pot să subscriu la etichetarea lor ca fiind de mâna a doua. Nu știm de unde le vom achiziționa. Deocamdată am lansat o cerere de informații de la toate țările aliate care au în dotare asemenea aparate, inclusiv de la SUA și cinci aliați europeni. Așteptăm răspunsurile lor să vedem în ce direcție ne putem duce”, a spus Mihnea Motoc.

În trecut, România a cumpărat de la Portugalia câteva avionae de luptă F-16, la mâna a doua, iar primele aparate de zbor ar urma să ajungă la noi în țară în cursul lunii septembrie.

Avioanele au costat aproape 630 de milioane de euro, iar piloții au urmat cursuri speciale pentru utilizarea lor, a amintit ministrul Apărării, Mihnea Motoc.