România
Actualitate

România intră în război? Armata a anunțat acum: Vom folosi toată puterea militară

Un general din Armata Română a făcut un anunț de ultim moment! Potrivit acestuia, România este pregătită să folosească, în funcție de „nivelul amenințării”, toată puterea sa militară.

Generalul cu trei stele Gheorghiță Vlad a spus că Armata Română este pregătită să folosească, în funcție de „nivelul amenințării”, sistemele antiaeriene împotriva dronelor rusești.

Totodată, România va folosi „toată puterea militară” pentru apărarea teritoriului național, a precizat locțiitorul șefului Statului Major al Apărării.

Generalul a spus și că armata română a trimis 600 de militari și radare în zona din Delta Dunării de la granița cu Ucraina.

Armata Română este pregătită să reacționeze în funcție de nivelul amenințării

Potrivit generalului, apărarea este activată, iar oficialul a participat la discuții cu partenerii din NATO pentru a găsi soluții în fața agresiunii începute de Rusia.

„Am decis să desfășurăm în jur de 600 de soldați, pentru a întări linia noastră de apărare în partea nordică a Dobrogei.

Am desfășurat niște radare, avem apărarea activată și am avut discuții cu partenerii noștri aliați (NATO) pentru a găsi soluții pentru a rezista în fața agresiunii ruse”, a precizat generalul într-un interviu acordat unui post de televiziune din Suedia.

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă România va folosi sistemele sale antiaeriene împotriva dronelor rusești. Astfel, generalul a precizat următorul lucru.

„În funcție de nivelul amenințării, suntem gata să folosim toată puterea militară pentru a apăra teritoriul românesc”, a răspuns generalul.

Anunțul a venit după ce Ministerul Apărării a decis joi, 14 septembrie, să restricționeze zborurile din spațiul aerian din nordul Dobrogei, la granița cu Ucraina. Decizia a fost luată după construirea a două adăposturi antiaeriene în zona Plauru-Ceatalchioi.

În ultimele zile au căzut cel puțin trei drone ale armatei ruse în zona Plauru-Ceatalchioi. Acestea au picat în urma atacurilor intensive asupra infrastructurii porturilor ucrainene de la Dunăre.

Mircea Geoană spune că Rusia nu trimite intenționat drone în România

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus anterior că Rusia nu a trimis drone în mod deliberat spre România. După părerea sa, dronele căzute pe teritoriul românesc sunt ca urmare a unor incidente neprevăzute.

Mircea Geoană a declarat că există probabilitatea ca astfel de situaţii să mai apară. Geoană a subliniat că nu există informaţii potrivit căror Rusia ar ataca deliberat teritoriul aliat.

În același timp, Alianța ia măsuri în continuare de întărire a protecţiei teritoriului aliat, inclusiv cel al României.

blank