România
Actualitate

România ia drone de război din Germania. Același model e folosit de Ucraina să spioneze Rusia

România ia drone de război din Germania. Același model e folosit de Ucraina să spioneze Rusia. mai mult dronele Vecxtor vor fi produse chiar în Ucraina pentru a fi trimis emai ușor pe front.

Compania germană de apărare Quantum Systems, producător de vehicule aeriene fără pilot, a anunțat într-un comunicat de presă că a primit un contract din partea Ministerului român al Apărării pentru furnizarea celor mai recente sisteme de vehicule aeriene fără pilot de recunoaștere Vector.

România ia drone de război din Germania. Același model e folosit de Ucraina să spioneze Rusia Se menționează că contractul este pe o perioadă de 36 de luni (trei ani), înțelegerea a fost finalizată la 14 mai și are o valoare de 18,4 milioane de euro. Numărul de drone și alți termeni ai acestui acord nu sunt momentan cunoscuți. Din partea română, acordul a fost încheiat de organizația de achiziții Romtehnica SA.

Potrivit Quantum Systems, armata română a ales drona lor pe baza mai multor criterii: rază de acțiune, autonomie, calitatea senzorilor, condiții de garanție fiabile și preț competitiv.

În ceea ce privește primii doi indicatori, pe site-ul oficial al companiei se precizează următoarele: durata maximă de ședere în aer este de 180 de minute (trei ore), iar autonomia de zbor este de 180 km.

Quantum Systems menționează, de asemenea, că senzorul combinat încorporat în Raptor, cu camere optice și cu infraroșu, permite dronei să opereze în condiții dificile atât ziua, cât și noaptea.

Dronă de recunoaștere Vector

Sute de drone de recunoaștere Vector se află în serviciul Forțelor de Apărare ucrainene și a existat o poveste interesantă cu acestea, când aceste drone au început brusc „să cadă din cer”, astfel că germanii au fost nevoiți să o îmbunătățească pentru a putea zbura eficient în condițiile dificile din Ucraina. Așadar, aceasta este o poveste cu un final pozitiv, când armele au fost modernizate pentru a îndeplini cerințele câmpului de luptă modern.

blank