Larisa Iordache a strălucit la Sofia

 gimnastica (2)

România a încheiat, duminică, participarea la Campionatul European de gimnastică feminină, junioare şi senioare, de la Sofia, cu un bilanţ de nouă medalii, din care două de aur, cinci de argint şi două de bronz, obiectivul fiind de câştigare a trei-patru medalii.

Bilanţul României la Campionatul European de la Sofia este următorul:

Senioare – aur pe echipe şi în finală la sol (Larisa Iordache), argint la bârnă (Larisa Iordache), bronz la sărituri (Larisa Iordache)

Junioare – argint la individual-compus şi sărituri (Laura Jurcă), la bârnă şi sol (Andreea Iridon), bronz la echipe.

La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.

În total, la ediţia din 2012, România a câştigat şase medalii la senioare: aur cu echipa, Sandra Izbaşa (sărituri), Cătălina Ponor (bârnă), Larisa Iordache (sol), respectiv argint prin Larisa Iordache (bârnă) şi Cătălina Ponor (sol).

gimanstica (5)

La junioare, România a cucerit tot medalia de bronz, plus alte cinci medalii individuale: argint – Ştefania Ştănilă (sărituri), Andreea Munteanu (bârnă) şi Silvia Zarzu (sol) şi bronz – Andreea Munteanu (individual-compus şi sol).

În 2013 a avut loc Campionatul European individual, care se dispută fără proba pe echipe, la care România a încheiat participarea la feminin cu şase medalii, după cum urmează: Larisa Iordache – aur la bârnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol, Diana Bulimar – argint la bârnă, bronz la sol.

Larisa Iordache a cucerit medalia de aur în finală la sol, iar Laura Jurcă a luat medalia de argint în finală la sărituri, la Campionatul European de gimnastică de la Sofia. De asemenea, junioara Andreea Iridon a cucerit și ea medalia de argint la bârnă, în timp ce Anda Butuc s-a clasat pe locul şase în aceeaşi finală, la Campionatul European de gimnastică de la Sofia.

Larisa Iordache a fost notată cu 14.800, cu care a cucerit medalia de aur, la egalitate cu Vanessa Ferrari (Italia), în timp ce Diana Bulimar a primit nota 14.400, cu care s-a clasat pe locul 4, la egalitate cu poloneza Marta Pihan-Kulesza. Pe podium a mai urcat Giulia Steingruber (Elveţia, 14.500, bronz).

În primele finale pe aparate de duminică, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la sărituri (14.533), pe cea de argint la bârnă (14.800) şi a ocupat locul 6 la paralele (14.533).

Echipa de senioare a României a cucerit şi medalia de aur la Campionatul European de la Sofia.

Laura Jurcă a fost notată cu 14.383 în finala de la sărituri, cu care a câştigat medalia de argint. Pe podium au mai urcat Elissa Downey(Marea Britanie, 14.633), medalie de aur, şi Amy Tinkler (Marea Britanie, 14.349), bronz.

Andreea Iridon a fost notată cu 14.433, cu care a obţinut medalia de argint, în timp ce Anda Butuc a primit nota 13.333, ocupând locul 6. Pe podium au mai urcat Angelina Melnikova (Rusia, 14.575), medalie de aur, şi Tabea Alt (Germania, 14.200), bronz.

Gimnasta Larisa Iordache a câştigat medalia de bronz în finală la sărituri, la Campionatul European de la Sofia.

Larisa Iordache a fost notată cu 14.866 la prima săritură şi cu 14.200 la cea de-a doua, iar cu o medie de 14.533 a obţinut medalia de bronz. Pe podium au mai urcat Giulia Steingruber (Elveţia, aur, 14.666) şi Anna Pavlova (Azerbaidjan, argint, 14.583).

Iordache va lua startul şi în celelalte trei finale ale zilei, paralele, sol şi bârnă, la sol urmând să evolueze şi Diana Bulimar.

Anterior, echipa de senioare a câştigat medalia de aur, iar cea de junioare a obţinut medalia de bronz. O altă medalie, de argint, a fost cucerită de junioara Laura Jurcă la individual-compus.

La senioare, România va mai fi reprezentată în finalele pe aparate de duminică, de Larisa Iordache la sărituri, paralele, bârnă şi sol, respectiv Diana Bulimar în finala de la bârnă.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia a fost obţinerea a trei-patru medalii. La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.