Actualitate, Featured

România are un al doilea spital cu conducere militară

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, miercuri, că la conducerea spitalului din Deva a fost pusă conducere militară, la fel ca și la Spitalul din Suceava.

Tătaru a precizat totodată că toate cadrele medicale de la Spitalul Județean Deva vor fi testate pentru coronavirus, urmând ca apoi să stea în hoteluri și să nu se mai întoarcă acasă până la aflarea rezultatului.

blankRomânia are un al doilea spital cu conducere militară

”Am instalat manager militar la spitalul din Deva. Nu există circuite, iar cele care există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă, care trebuie să înceapă cu personalul medical. (…) În acest moment, vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei care sunt valizi vor efectua activitate medicală în măsura în care vor accepta acest lucru, dar într-un regim de semi-instituționalizare. Cei care vor lucra în spital vor merge în hoteluri, vor reveni a doua zi dimineață să facă munca pentru care sunt pregătiți. Cei care nu vor accepta, nu ne vom putea permite ca să reintroducem în spital, venind din oraș, același virus. În condițiile în care avem personal medical care a fost pozitiv este testat prima și a doua oară și este negativ, va putea veni la serviciu, la spital și de la domiciliu, având în vedere că ei sunt cei care au imunitatea făcută și nu mai pot transmite”, a spus Tătaru.

România are un al doilea spital cu conducere militară

Nelu Tătaru a mai declarat, miercuri, la Deva, că Spitalul Județean rămâne spital COVID, acolo fiind, în prezent, 111 pacienți, din care 85 sunt confirmați cu noul coronavirus.

Acesta a spus că recomandarea sa pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean Deva este să nu se interneze pacienți în afară de cei cu noul virus.

„Recomandarea mea a fost să nu se interneze altfel de pacienți (în afară de COVID-19 – n.red.). Este o unitate de primiri urgențe care funcționează. Această unitate de primire urgență va investiga, va diagnostica și va dirija către spitale non-COVID patologia non-COVID. Trebuie să ne gândim în acest moment că există și patologie non-COVID, mai multă decât patologie COVID și atunci trebuie să avem grijă de ambele categorii. Mă repet: era și o eroare de înțelegere a unui ordin dat de comandant în care nu se mai fac consulturi. Țin să specific că nu putem evalua dacă un pacient este urgență sau nu până nu îl consultăm”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că totul trebuie să fie înțeles foarte clar: „toți pacienții vor fi consultați, că este medic de familie, că este unitate de primiri urgențe, că este ambulator, medicul respectiv va decide dacă este urgență și merge la internare, la intervenție chirurgicală”.

Managerul Spitalului Judeţean Deva, Silviu Didilescu, numit în funcţie în urmă cu câteva zile, cât şi directorul medical, Claudiu Antal, au demisionat, marţi, din funcţii.

La Spitalul din Deva mai mulţi medici, asistente şi infirmiere s-au infectat cu noul coronavirus.

Cine sunt cei din conducerea militară? MApN i-a prezentat pe Facebook

„Trei veterani ai teatrelor de operații, ofițeri cu o bogată experiență, au preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean Deva, începând de azi.

Locotenent colonelul Vlase Constantin Marinel medic specialist boli infecțioase, director medical la Spitalul Militar de Urgență ,,Dr. Aristide Serfioti” Galați, cu două misiuni în teatrele de operații, în Afganistan, va asigura funcția de manager la Spitalul Județean Deva.

Alături de el, maiorul medic Țambrea Bogdan Ion, instructor superior – catedra de pregătire medico-militară din Secția de Pregătire medico-militară Târgu-Mureș, din cadrul Institutului Medico-Militar, cu experiență dobândită în misiuni în teatrele de operații din Balcani, va asigura funcția de director medical.

Locotenent colonelul Ciopei Ioan Cătălin, din structura de asigurare logistică a Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, de asemenea cu experiență în teatrul de operații în Afganistan, va asigura coordonarea serviciului administrativ”, arată MApN.

 

blank