Featured, Sport

România a ratat calificarea, după ce a învins Rusia la Fed Cup

România a fost învinsă de Rusia cu 3-2 în întâlnirea din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, echipa ţării noastre ratând calificarea la turneul final, după ce a făcut însă o figură frumoasă. După 2-2 la meciurile de simplu, perechea Elena Gabriela Ruse/Jaqueline Cristian a cedat în fața rusoaicelor Ana Blinkova și Ana Kalinskaia în meciul de dublu, care a fost decisiv. A fost 6-3, 6-2 pentru jucătoarele ruse la dublu.

Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au înlocuit perechea Irina Bara/Raluca Olaru, despre care se anunţase că va reprezenta România în meciul de dublu împotriva celor două rusoaice. Jaqueline a intrat în partida de dublu imediat după ce a încheiat cu o victorie partida de simplu.

România a fost învinsă de Rusia cu 3-2 în întâlnirea din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup. Din echipa României de tenis au lipsit cele mai cunoscute jucătoare: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Monica Niculescu. Cele care au jucat însă s-au bătut de la egal la egal cu rusoaicele.

România va juca, acum, un play-off pentru a rămâne în Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas.

Turneul final al Fed Cup se va disputa în perioada 14-19 aprilie, la Budapesta.

Rezultatele meciurilor de simplu România – Rusia

Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, (5)6-7, 6-1
Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7
Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3

La turneul final de la Budapesta s-au calificat Rusia, Belarus, Germania, Spania, Elveția, Belgia, Slovacia și SUA (câștigătoarele meciurilor din play-off).

În plus, sunt calificate direct Franţa, Australia, finalistele de anul trecut, Cehia, beneficiară a unui wild card, şi Ungaria, ţara gazdă.