Featured, Sport

România a invins Ungaria la handbal, deși, pâna la pauză, nu părea deloc să aibă șanse

România a reușit o calificare de-a dreptul incredibilă în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. Naționala noastră a învins Ungaria, în ultimul meci al Grupei C, cu 28-27.

România fost condusă pe toată durata partidei, dar a revenit fantastic pe final. După 16-10 pentru adversare la pauză, sportivele lui Tomas Ryde au egalat pentru prima dată! în partidă cu un minut și câteva secunde înainte de final.

La 27-27, în minutul 60, Ungaria a avut atacul, însă nu a reușit să înscrie. Fetele noastre au reușit apoi ceea ce la un moment dat părea imposibil! Au obținut o lovitură de la 7 metri, cu 3 secunde înainte de final, iar Cristina Neagu a transformat-o și a adus o victorie incredibilă pentru naționala noastră! România – Ungaria 28-27 și tricolorele sunt în grupele principale.

România – Ungaria 28-27 | Fetele noastre au fost conduse tot meciul
Revenirea României a fost cu atât mai spectaculoasă cu cât elevele lui Tomas Ryde au fost conduse aproape pe toată durata partidei.

Ungaria a debutat în forță, a avut pe rând 5-0, 8-3, 12-6 și a condus la pauză cu 16-10.

Cea mai mare diferență a fost de 7 goluri în favoarea adversarelor: 15-8 și 16-9!

Sportivele noastre au revenit apoi treptat, în partea a doua. România a egalat pentru prima dată! în meci în minutul 58:44. Unguroaicele au ratat atacul, iar fetele noastre au obținut o lovitură de la 7 metri, cu 9 secunde înainte de final. Aceasta a fost transformată de Cristina Neagu, care a adus astfel o victorie incredibilă pentru naționala de handbal feminin.

România va înfrunta Rusia, Suedia şi Japonia în grupele principale ale CM.

 

blank