România se poate lăuda cu cea mai mare biserică ortodoxă din lume, cu a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon, dar și cu cel mai scump site din istorie.

Romania a reuşit să cheltuiască nu mai puţin de 12 milioane de euro pe o pagină web care, în acest moment, nici măcar nu funcţionează. Site-ul are 892 de utilizatori şi nu a mai fost actualizat din 2013.

Ministerul Comunicaţiilor a plătit din fonduri publice 43 de studii în valoare de peste 19 milioane lei pentru fundamentarea strategiei eRomânia. Aceasta a fost aprobată prin HG în anul 2010, strategie în urma căreia a fost realizat un singur proiect: portalul eRomânia.

Pe acesta statul a cheltuit 12 milioane euro. În prezent, nu este nici actualizat şi nici folosit. Asta e concluzia unui raport publicat în această săptămână de Curtea de Conturi. Ministerul a cheltuit ineficient peste 31,3 milioane lei în perioada 2007-2016 pe astfel de studii, unele pentru strategii care nu există şi programe care nu au mai fost implementate.

Această soluţie se dorea un portalul naţional de referinţă prin calitatea informaţiei şi volumul informaţional. Portalul a rămas însă încărcat cu informaţie puţină şi neactualizată din 2013.

În prezent, proiectul „e-România 2” este doar un portal cu informaţii despre toate localităţile din România, dar aşa cum am arătat mai sus, în fapt portalul este încărcat doar cu informaţia din anul 2013 de către prestator şi neactualizată din acel moment.