Surpriză de proporții la duelul Rusia-România de la Cluj! Jucătoarea româncă în vârstă de 21 de ani Jaqueline Cristian, locul 197 WTA, a învins-o sâmbătă pe rusoiaca Veronika Kudermetova, 38 WTA, în al patrulea meci al disputei Rusia- România din cadrul FedCup. A fost un meci electrizant, în care românca a avut lovituri necruțătoare și s-a impus în două seturi, 7-5, 6-3. Cu această victorie, România a egalat Rusia, 2-2.

Jaqueline Cristian a înlocuit-o sâmbătă pe Gabriela Ruse care a acuzat o răceală. Gabriela Ruse pierduse meciul de vineri în fața Ekaterinei Alexandrova, 6-1, 6-4.

Primul set: Kudermetova a luat primele două game-uri. Jaqueline s-a apropiat, dar adversara sa a continuat să fie în avantaj, 4-5 la game-uri, iar rusoaica a servit pentru a câștiga setul. Jaqueline a reușit însă break-ul, a dus scorul la 5-5, apoi a câștigat alte două game-uri la rând și primul set a fost al ei, 7-5, după 51 de minute de joc.

În setul al doilea, românca a ținut-o la distanță pe rusoaică. A fost 4-1 la game-uri pentru Jaqueline. Kudermetova a mai redus din diferență, însă sportiva româncă s-a impus și în setul secund, 6-3, și a câștigat meciul.

„Încerc să-mi găsesc cuvintele, tremur, nu știu ce să spun, cum să încep acest discurs… Mulțumesc că ați venit, că mă susțineți. Simt energia, am fost foarte emoționată, vă mulțumesc. Încă de la început am crezut că pot învinge. Mi-am zis că e șansa mea și trebuie să mă bucur de ea, să profit. Am simțit toată bucuria publicului și a staffului și am reușit. M-ați ajutat extrem de mult, vă iubesc!”, a spus Jaqueline Cristian, emoționată, după meci.

Soarta întâlnirii România – Rusia se decide în partida de dublu. Jaqueline Cristian joacă și la dublu alături de Gabriela Ruse contra rusoaicelor Annei Blinkova și Annei Kalinskaia.

Din echipa României de tenis lipsesc cele mai cunoscute jucătoare: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Monica Niculescu.

Scorul primelor 4 meciuri:

Gabriela Ruse – Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
Ana Bogdan – Veronika Kudermetova 6-3, (5)6-7, 6-1
Ana Bogdan – Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7
Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3
Imagini cu Jaqueline Cristian după meci