Roger Federer, 38 de ani, şi Mirka Vavrinec formează un cuplu minunat. Aceasta este impresia tuturor. Cei doi au patru copii şi arată ca familie perfectă.

Puţini ştiu că în urmă cu 20 de ani toţi cei din jurul lui Roger Federer, inclusiv antrenorul Sven Groeneveld i-au spus că face o mare greşeală dacă insistă cu Mirka, jucătoare de tenis şi ea. Că are doar 18 ani şi că nu are sens să se lege la cap cu o femeie.

93,4 milioane de dolari, dintre care 7,4 milioane de dolari din burse de meci şi 86 milioane de dolari din sponsorizări a câştigat Roger Federer în 2019, aproape dublu decât Djokovic
„Erau Jocurile Olimpice de la Sydney când a început să se întâlnească cu Mirka”, a precizat Groeneveld în transmisia live realizată de tennisnet.com, preluat de mundo deportivo.

„Toţi i-am spus să nu se încurce cu Mirka, dar el a luat cea mai bună decizie din viaţa lui”
„Toţi i-am spus să nu se încurce cu Mirka. Că e foarte tânăr şi e mai bine să rămână liber. Nu ne-a ascultat şi a luat cea mai bună decizie din viaţa sa”, a mai spus Groeneveld.

310 săptămâni a fost Roger Federer lider ATP
locul 3 ATP este poziţia actuală a jucătorului născut pe 8 august 1981
20 de turnee de Grand Slam are Roger Federer câştigate
6 Turnee ale Campionilor câştigate
peste 5 ani a fost lider ATP

„Refuz să dorm în pat fără soţia mea. Am dorit întotdeauna să avem copii, dar visul meu era să stau cu ea în cameră, nu într-o altă cameră sau la alt etaj. Asta compensează şi dacă schimb o tonă de scutece pentru a-mi trăi visul cu Mirka”, a declarat, la un moment dat, Federer pentru Sunday Times.

Citeste si...
Rafael Nadal a câştigat pentru a noua oară turneul de la Roland Garros

„Dacă spune soţia mea să mă opresc, renunţ”, este o altă declaraţie care arată cât de apropiaţi sunt cei doi, dar şi influenţa pozitivă avută de Mirka. Aceeaşi care a fost determinantă în schimbarea lui Roger, cel care avea accese necontrolate de furie şi dependent de jocurile video.

Mirka Vavrinec l-a schimbat total pe Roger Federer
„La 16 ani era deja un artist creativ. Avea mişcări perfecte. Îi lipsea dezvoltarea fizică şi trebuia să-şi cizeleze anumite chestii din tenis, dar se vedea deja că poate fi bun. Dar nimeni nu se gândea că poate câştiga 20 de titluri de Grand Slam, a mai afirmat antrenorul.

Mirka Vavrinec, elveţianca născută în Slovacia a ajuns cel mai sus pe locul 76 WTA. Accidentările au ţinut-o multă vreme în afara terenului pentru ca în 2002 să se retragă din tenis şi să se dedice şlefuirii unui diamant pur: Roger Federer.

Omul cu care s-a sărutat prima dată la Sydney, acum 20 de ani, apoi l-a luat de bărbat şi împreună au patru copii, gemene şi gemeni.