Politic, Stiri

Roberta Anastase apare în dosarul Gala Bute

Numele fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, apare în dosarul Gala Bute în care Elena Udrea este inculpată. 

elena_udrea_03502500

Judecătorii o pomenesc şi pe Roberta Anastase în motivarea deciziei de arestare. Aceasta ar fi fost martor la o discuţie privind o mită primită deElena Udrea.

Declaraţia lui Adrian Gărdean: „Nastasia Gheorghe, secretarul general al MDRT, a organizat o masă la o pensiune de pe Valea Prahovei. La această masă a participat şi doamna Udrea. Din câte îmi amintesc, la această masă a fost prezentă și Roberta Anastase, împreună cu prietenul/soțul ei de atunci. În cadrul acestei discuţii, doamna Udrea mi-a spus toate aspectele financiare, în legătură cu plăţile care urmau să se facă către S.C. Termogaz Company S.A. Mi-a spus că va fi nevoie ca în schimbul derulării contractului, să dăm înapoi nişte bani prin contracte de sponsorizare”.

Consilierul Ştefan Lungu ar fi intermediat şi o altă tranzacţie ilegală de 200.000 de euro. Potrivit DNA, el ar fi primit banii într-o pungă de la omul de afaceri Adrian Gărdean. Suma ar fi dat-o mai departe lui Gheorghe Nastasia, dar acesta nu i-a înmânat-o Elenei Udrea pentru că nu ştia nimic despre bani. Punga s-ar fi întors la Gărdean prin acelaşi consilier .

Ieri, Elena Udrea a fost chemată încă o dată în fața procurorilor și i s-a anunțat sechestrul pe avere.

Elena Udrea va ajunge în 5 martie încă o dată în faţa instanţei Supreme. Atunci, avocații ei vor încerca să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. 

blank