Actualitate, Stiri

Robert Turcescu, primul gest după două zile de tăcere

Robert Turcescu şi-a reactivat blogul, pe care l-a închis la scurt timp după ce a mărturisit că este ofiţer acoperit al MApN.

lm2_18622900

ROBERT TURCESCU a mărturisit că este ofiţer acoperit pe blog, pe Facebook, pe Twitter şi în direct la TV, apoi a dispărut. Imediat după anunţ, blogul pe care a apărut “spovedania” a fost închis, dar marţi a reapărut pe internet. Cititorii l-au luat cu asalt pentru a afla ce se află, de fapt, în spatele acestei tevaturi.

“Nu obisnuiesc sa scriu comentarii iar acum risc sa intru in vizorul cine stie carui serviciu de informatii :), noroc ca sunt oricum cinstit ca o maicuta, n-au decat sa ma supravegheze.

Dar trebuie sa cer explicatii pentru intreaga situatie, momentan e o ceata densa. “Documentele” prezentate sunt total irelevante, o marturisire simpla era mai lipsita de intrebari decat una cu documente irelevante. Nu va crede nimeni naiv sa nu intelegeti care e relevanta documentelor, deci inclin sa cred ca totul este parte a unui plan mult mai mare, acoperit sau descoperit. Sper sa fie ceva maret si indispensabil pentru patrie, altfel nimeni nu va va ierta.

Mi-e greu sa inteleg pana la urma ce a fost imoral si ilegal, teoretic singura vina ar fi cea de a ascunde identitatea dubla. Dupa documente, pareti a fi parte a serviciului de informatii al armatei. Deci nici o contradictie (teoretic, e drept) cu jurnalismul din moment ce nu va ocupati cu analiza militara. Cata vreme faceti jurnalism din convingere si fara comanda iar armata nu ar avea ce sa dirijeze prin jurnalistul RT. Ca si cum as fi medic iar in timpul liber as canta deghizat. Ok, prietenii habar n-au, dar care e problema?

Cert e ca acum tot ce ati spus si ati facut e “sub semnul intrebarii”. Poate “documentele” sunt doar ceva care sa ne indrepte in mod eronat spre MApN. Daca chiar aveti remuscari atat de mari, explicati-ne si noua ce ati facut, nu cu detalii care ar deconspira operatiuni legitime ale serviciului ci macar cu generalitati, sa intelegem despre ce e vorba. Nu e de ajuns sa spuneti ca ati facut ceva rau si va retrageti, nu are nici o valoare cata vreme nu spuneti ce. Nu poti sa mergi la spovedanie si sa spui ca ai pacatuit, fara nici un detaliu. Deci meritam cateva lamuriri, unii au crezut in ceea ce spuneati la emisiuni si poate ar vrea sa stie daca totul a fost o butaforie”, scrie o cititoare, alături de alte sute de mesaje.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, marţi, că Parchetul face o evaluare în cazul Robert Turcescu, în urma declaraţiilor acestuia că a fost ofiţer sub acoperire, dar nu a declanşat încă o anchetă.