Politic, Stiri

Robert Negoita vrea Sectorul 3 mai curat ca lacrima

Robert Negoita este gata sa faca curatenie generala in Sectorul 3 al Capitalei, a instalat cel mai futurist sistem de strangere al gunoiului

Robert NegoitaRobert Negoita, primarul sectorului 3, din Capitala, s-a pus pe treaba si vrea sa isi vada ograda cat mai curata. Acesta, impreuna cu Rosal, a implementat sambata, pentru prima oara in Bucuresti, colectarea selectiva a deseurilor in sisteme subterane de depozitare, momentan fiind in faza de proiect-pilot.

IMG_3447Astfel calitatea vietii a locuitorilor din Sectorul 3, al Capitalei, este vizibil mai imbunatatita prin noul sistem modern de colectare selectiva. Avantajele noului sistem, a explicat Robert Negoita, sunt eliminare poluarii mediului sau imprastierea deseurilor de catre animale sau oameni, prin securizarea acestuia. Mai mult decat atat, containerele ingropate sunt prevazute cu un sistem inedit, daca se umple containerul in cauza, printr-un sistem electronic anunta baza cand trebuie sa vina o masina si sa il goleasca.

Este, desemenea, promovata si ideea colectarii selective, hartie, plastic sau sticla, iar costurile sunt mult diminuate deoarece containerele sunt amplasate in subteran si sunt protejate de intemperii si de riscul incendierii.

„Noi consideram ca aceste pubele ingropate reprezinta una dintre cele mai bune solutii, pentru ca rezolva toate problemele mentionate anterior. Au un aspect frumos, sub ele este mai racoare, iar gunoiul este strans sub pamant, mult mai bine decat afara. Cei care fura din gunoaie nu mai pot face acest lucru. Vrem sa facem aceasta treaba, cat mai repede, in tot Sectorul 3. Speram ca in aproximativ un an de zile sa transformam pubelele clasice in pubele ingropate.”, a spus Robert Negoita, primarul Sectorului 3, din Bucuresti.

blank