Dezvăluire surprinzătoare a primarului sectorului 3, în contextul scandalului PUZ-urilor. Robert Negoiță spune că, în urmă cu 18 ani, când era om de afaceri, i s-ar fi cerut mită pentru aprobarea unui PUZ, însă el ar fi refuzat și ar fi organizat un flagrant.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: Ajungem în situația pe care o avem de dinainte de PUZ-uri, PUZ-uri de sector, în care fiecare își face PUZ pe parcela lui. Se duce la Consiliul General și așa ajungem în situația regretabilă în care avem casă – bloc – casă – bloc. Pentru că unul a vrut să facă o casă și a autorizat direct, altul a vrut să facă bloc, noi am dat cu PUZ, că așa prevede PUG (Plan Urbanistic General n.r.). La Primăria Generală știm noi cum se rezolva problema.

Cosmin Prelipceanu: Cum se rezolvă?

Robert Negoiță: Vorbiți cu mediul de afaceri. Eu am fost înainte și dezvoltator și știu bine cum trec PUZ-urile în general pe la Consiliul General.

Cosmin Prelipceanu: Cum?

Robert Negoiță: Trebuie să lucrezi cu firma care trebuie, să dai plicușorul pe unde trebuie. Și niște chestiuni.

Cosmin Prelipceanu: Cui dai plicușor? Ați dat plic?

Robert Negoiță: Eu, personal, nu. Vin din zona economică. Eu, personal, am organizat un flagrant, acum 18 ani când eram în mediul de afaceri și nu mai puteam să rezist și mi s-a cerut șpagă.

Cosmin Prelipceanu: Cât ați dat?

Robert Negoiță: Am dat-o cu flagrant, cu scris pe ei, cu procurori lângă mine și cu tehnică.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti se întrunește vineri în ședință, de la ora 11.00, pentru a dezbate mai multe proiecte, printre care suspendarea PUZ-urilor coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 și dizolvarea Companiei Municipale Turistica. Primarul Nicușor Dan a cerut suspendarea PUZ-urilor de sector pentru doi ani, dar s-a lovit de opoziția consilierilor liberali, care au amenințat cu demisia dacă suspendarea este mai lungă de trei luni.