Refuzul ministrului Tudorel Toader a demisiona imediat ce i-a fost retras sprijinul politic de către PSD stârneşte nemulţumiri în partidul de guvernământ. Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, afirmă că Toader “a uitat de onoare”.

“A uitat că a fost numit politic, a uitat de onoare si a uitat să îşi dea demisia. A trebuit să fie revocat”, a afirmat Cazanciuc, la Antena 3.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis, miercuri seară, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, anunţă Guvernul, într-un comunicat.

Pentru Ministerul Justiţiei în locul lui Tudorel Toader a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene – deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.