Riscul
Featured, Medical

Riscul de cancer poate fi redus prin renunțarea la fumatul clasic. Iată care e modalitatea

Riscul de cancer reprezintă unul dintre principalele cauze ale mortalităţii la nivel global și până în acest moment nu s-a descoperit un antidot clar .

Riscul de cancer poate fi redus prin renunțarea la fumatul clasic. Potrivit statisticilor, mai mult de 7 milioane de decese sunt rezultatul direct al consumului de ţigări clasice, în timp ce 1,2 milioane sunt rezultatul fumatului pasiv. Pentru a reduce cât mai mult riscul, la nivel european a fost adoptat Planul de Combatere a Cancerului prin care oficialii îşi doresc să prevină îmbolnăvirile.

Riscul de cancer poate fi redus prin renunțarea la fumatul clasic. Iată care e modalitatea

Una dintre modalităţile prin care cazurile de cancer pot scădea la nivelul Uniunii Europene este descurajarea fumatului.

„Ca parte a unei strategii cuprinzătoare, reducerea riscurilor ar trebui să joace un rol, fără a submina obiectivul de a împiedica copiii să înceapă să utilizeze produse alternative precum țigările electronice și produsele din tutun încălzit și, desigur, tutunul. Comisia nu ar trebui să introducă restricții suplimentare pentru produsele care reduc riscurile asociate fumatului, ci ar trebui să continue să evalueze progresele științifice în acest sens”.

Există deja legislaţie europeană foarte ambiţioasă în privinţa reducerii fumatului, iar în curând va fi o revizuire a directivei privind produsele din tutun.

Potrivit oficialilor, există o legislaţie europeană în ceea ce priveşte reducerea consumului de tutun. Însă legislaţia urmează să fie susţinută şi de campanii de informare, dar şi de soluţii alternative.

„HARM REDUCTION este un concept care încă nu e acceptat de toți medicii și toti membrii comunității știintifice, care presupune o scădere a impactului asupra sănătății publice, a celor dependenți de fumat, de nicotină, care pot trece pe produse derivate considerate a fi mai puțin periculoase pentru sănătatea lor și pentru sănătatea publică cum ar fi de exemplu țigaretele electronice, sau acele produse cu tutun încălzit. Poate fi acceptabil ca un obiectiv intermediar, cineva care renunță la fumatul clasic, la țigările clasice. cele cu tutun nicotină și alte produse derivate, și neputând să renunțe cu totul la fumat, o perioadă folosește aceste produse derivate”, a declarat Cristian Buşoi, europarlamentar.

blank