International, Stiri

Ringo Starr a lansat „Photograph”, un volum cu fotografii de colecţie

Toboşarul Beatles a cerut ajutor pentru a-i găsi pe tinerii pe care i-a pozat dintr-o limuzină

Beatles

 Toboşarul Ringo Starr a lansat, miercuri, „Photograph”, un volum în ediţie limitată cu fotografii realizate de membrul trupei The Beatles de-a lungul vieţii, multe dintre ele publicate pentru prima oară.

„Dacă arunci o privire la fotografiile cu The Beatles, în 90% dintre ele aveam mereu trei lucruri asupra noastră: ţigări, băutură şi un aparat de fotografiat”, a declarat Ringo Starr la conferinţa de presă care a avut loc miercuri, la ArcLight Cinemas în Hollywood, informează billboard.com.

Printre fotografiile lui Ringo Starr publicate în acest volum se numără instantanee realizate în timpul primei vizite a formaţiei în America, în 1964, când membrii trupei au susţinut un concert în Washington şi au avut două apariţii televizate la „The Ed Sullivan Show”, una dintre ele fiind transmisă din Hotelul Deauville din Miami Beach.

În timpul sejurului din Miami, Ringo Starr a imortalizat cele câteva zile de relaxare ale grupului, petrecute pe un iaht, şi momentele când făceau surf. Acesta a surprins de asemenea chipurile uimite ale câtorva adolescenţi care cercetau cu privirea dintr-o maşină în trecere una dintre limuzinele celor de la The Beatles.

Ringo Starr chiar a făcut un apel, în căutarea acelor tineri fotografiaţi în 1964. Acum aproximativ 50 de ani, Ringo Starr a facut o fotografie unui grup de tineri pe care i-a vazut in treacat in timpul calatorie alaturi de colegii de la Beatles prin Statele Unite. Astazi, legendarul tobosar cere publicului ajutor pentru a-i (re)gasi pe cei din fotografie.

In 1964, Beatles poposeau pe continentul american pentru a canta in cadrul „The Ed Sullivan Show”. La acea vreme britanicii creasera in jurul lor o adevarata isterie, asa ca nu este de mirare ca in fotografia este facuta din masina, cand Ringo surprinde un grup de 6 tineri curiosi care priveau la ei.

Ringo Starr a facut acea fotografie in timp ce trecea prin dreptul lor: „Ei se uitau la noi, iar eu i-am fotografiat” povesteste Starr in volumul „Photograph”, o colectie de fotografii facute de acesta prin intreaga lume.

Chair înainte de lansarea volumului de fotografii, Ringo Starr a cerut publicului ajutor pentru a-i gasi pe acesti tineri, care astazi ar trebui sa aiba in jur de 60 de ani. Starr crede ca fotografia a fost facuta in Miami.

default
Aceştia sunt „tinerii” pe care îi caută Ringo Starr

La evenimentul de lansare au mai participat muzicienii Dave Grohl şi Steve Gorman. Referindu-se la înregistrările purtând marca The Beatles şi la interpretarea lui Ringo Starr la tobe, Dave Grohl a afirmat că „sunt aproape ca nişte fotografii sonore. Cu aparatul de fotografiat încerci să imortalizezi un anumit eveniment din timp. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu muzica – încercăm să imortalizăm un anumit eveniment pe bandă, astfel încât să nu se piardă.”

Volumul de fotografii, apărut la Genesis Publications, este a doua carte a lui Ringo Starr publicată la această editură, după „Postcards From the Boys”.

 

 

blank