Politic, Stiri

REZULTATE ALEGERI PREZIDNEŢIALE 2014 Ponta: Pot fi preşedintele tuturor românilor. Turul II porneşte de la 0-0

ALEGERI PREZIDNEŢIALE 2014. Candidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a afirmat că se va adresa în campania pentru turul II şi celor care nu au votat sau care au votat un alt candidat în turul I, pentru a pune capăt clivajului societăţii româneşti din ultimii 10 ani.

ponta_jurnalul_ro_86064200

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. “Le mulţumesc tuturor celor care au venit la vot. Mă simt extrem de mândru pentru că mulţi români au avut încredere în proiectul de preşedinte, un proiect de unire după 10 ani de dezbinare. Pe cei care au crezut în mine îi rog să-mi fie încă o dată alături pe 16 noiembrie pentru ca România să pornească pe acel drum de care are nevoie după 10 ani de dezbinare”, a declarat Victor Ponta, după anunţarea rezultatelor turului I al alegerilor prezidenţiale.

Victor Ponta a anunţat că stafful său a contactat principalele patru televiziuni de ştiri pentru organizarea a patru dezbateri electorale cu contracandidatul său de la ACL, Klaus Johannis, fiecare cu o temă distinctă. Ponta a evitat să comenteze rezultatele câtă vreme sunt doar la stadiul de exit-poll, nefiind confirmate încă de Biroul Electoral Central. “37,5% este scorul obţinut de alianţa care mă susţine, PSD-PC-UNPR, la alegerile europarlamentare. Dacă scorul meu este peste acest procentaj, nu pot decât să mă bucur, dar turul II porneşte de la 0-0”, a comentat Ponta.

El a respins ca nefondate acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa modului în care Ministerul Afacerilor Externe a organizat alegerile în străinătate. “Încă nu s-au închis secţiile de vot din vest. A fost exact acelaşi număr de secţii ca şi în 2009 numai că, spre deosebire de 2009, votul nu se mai fraudează. Vedeţi că la Paris, dacă nu se fraudează, se face coadă”, a apreciat candidatul PSD.

“Pot fi preşedintele tuturor românilor, nu doar al unei majorităţi, pentru că eu cred că românii pot face mult mai multe uniţi decât divizaţi între cei care locuiesc în medul rural şi cei din mediul urban, între vârstnici şi tineri, între cei care lucrează în mediul privat şi cei care sunt la stat”, a spus Ponta.

Acesta a reiterat faptul că marţi va propune “persoana sau persoanele ce pot conduce un Guvern al României pe baza programului USL cu care au fost câştigate alegerile din 2012”. “Am privit cu oarecare amărăciune, chiar scârbă la prezenţa lui Vasile Blaga şi a lui Mihai Răzvan Ungureanu în sediul USL”, a spus pesedistul.

Potrivit exit poll CSCI la România TV, Victor Ponta a obţinut 40%, Klaus Johannis – 31%, Călin Popescu Tăriceanu – 6%, Monica Macovei – 5%, Elena Udrea – 5%, Dan Diaconescu – 4%, Kelemen Hunor – 4%.