International, Stiri

Revolutie in EGIPT : 4 oameni au murit, milioane sunt in strada

In piata Tahrir din Cairo, Egipt, milioane de oameni au iesit in strada, alti 4 au murit

Revolutie in EGIPTMilioane de oameni au iesit in strada duminica seara, in Piata Tahrir din Cairo, Egipt, mobilizarea avand loc si in alte orase. Protestele a milioane de oameni au izbucnit o data cu ziua in care s-a implinit un an de cand Mohamed Morsi a devenit presedinte.

Pana acum 4 oameni au murit in orasul Assiut si alti cel putin 50 au fost raniti in confruntari intre sustinatorii si oponetii conducerii. Cele 4 persoane au murit duminica in orasul egiptean Assiut in timpul revoltelor dintre opozantii si sustinatorii presedintui Mohamed Morsi. La fel si sediul Fratiei Musulmane din capitala Egiptului a fost incendiat de protestatari, iar SUA au evacuat o parte din personalul Ambasadei din Cairo.

I se reproseaza lui Mohamed Morsi faptul ca reprezinta interesul Fratiei Musulmane, gruparea din care provine, si care l-a sustinut la alegerile prezidentiale, desemenea ca intretine islamizarea tarii si ca a deturnat revolutia de acum doi ani.

Insa sustinatorii presedintelui spun ca acesta a fost votat prin scrutin democratic, avand, deci are legitimitate. Pana acum cel putin 11 oameni si-au pierdut viata in Egipt, in timpul protestelor din ultimele saptamani, inclusiv un american. Fortele de securitate au crescut, mai ales ca liderii religiosi din Egipt au atras atentia asupra pericolului izbucnirii unui razboi civil in aceasta tara.

 

blank
blank