Meteorologii anunţă că vremea se răceşte semnificativ spre sfârşitul săptămânii, când sunt aşteptate din nou precipitaţii mixte, chiar ninsori în mare parte din ţară. În acest context, premierul Victor Ponta le-a cerut, marţi, vicepremierilor Liviu Dragnea, ministru al Administraţiei Publice, şi Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, să înceapă pregătirile pentru prevenirea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteo aşteptate a se produce în perioada sezonului rece.

ninsoare_96746200

“O să-i rog pe cei doi viceprim-miniştri, fiecare pe domeniul dânsului, să vă pregătiţi pentru situaţii de urgenţă, vreme rea, ce urmează. Suntem la sfârşit de noiembrie şi cred că trebuie să fim pregătiţi”, a declarat premierul, în cadrul şedinţei de Guvern.

Meteorologii avertizează că în unele regiuni regimul termic se va situa sub mediile climatologice, precipitaţiile mixte vor fi prezente pe arii extinse după data de 17 noiembrie, iar ninsorile din 25 noiembrie.

PROGNOZA METEO. Miercuri avem parte încă de temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă în cea mai mare parte a ţării, dar şi de multe precipitaţii. Cerul va fi mai mult noros şi plouă pe arii extinse, îndeosebi în est şi în sud, unde aşteptăm şi cantităţi mai însemnate, în Moldova şi în Bărăgan, local, vor fi peste 20..25 l pe mp şi, izolat, chiar 35…40 l mp. Mai ales în noaptea următoare în Carpaţii Orientali şi în masivele înalte din Meridionali ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Local, vântul e mai turbulent, iar maximele pleacă de la 4 grade în nordul Moldovei şi ajung la 16 grade în sud-est.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri e încă o idee mai cald decât ar fi normal, cu 12..13 grade după amiază în termometre. Cerul va fi noros şi temporar va ploua.

PROGNOZA METEO. Joi, iarna pare că vrea să se grăbească. În cea mai mare parte a ţării vremea se răceşte. Cerul e noros şi vor fi precipitaţii moderate cantitativ, mixte în Moldova şi mai ales ninsori la deal şi la munte. În celelate regiuni plouă, izolat mai însemnat cantitativ în sud. Local, vântul are intensificări, iar maximele vor fi între 2…3 grade în nordul Moldovei şi cel mult 12…13 grade în sudul extrem.

PROGNOZA METEO. Joi, este o vreme închisă în Capitală, temporar va ploua, vântul îşi face simţită prezenţa, iar în termometre se adună 10..11 grade.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, vremea va fi închisă în jumătatea de sud-est a ţării, unde cad precipitaţii mixte pe arii extinse. În celelalte regiuni doar izolat va ploua, iar maximele vor fi între 2 şi 10 grade. În weekend, dar şi la începutul săptămânii viitoare vremea e mai rece decât în mod obişnuit şi mai aşteptăm precipitaţii slabe, mai ales ninsori, îndeosebi în jumătatea estică a ţării.