IT&C, Stiri, Ultima Ora

Retrospectiva anului 2014 – cele mai importante evenimente și lansări din lumea tehnologiei

Anul 2014 a fost unul foarte interesant pentru industria tehnologiei.

retrospectiva_2014_43314600

Anul trecut a fost marcat de achiziții importante, de amenințări la adresa intimității internauților, de pericole informatice fără precedent, dar și de lansări spectaculoase. 2014 a fost anul ceasurilor inteligente și al dronelor, al ecranelor curbate și al Internet of Things.

A fost un an marcat de termeni precum ”cloud” sau ”spionaj cibernetic” și ”wearable”. Am făcut, mai jos, o selecție a celor mai importante știri publicate pe Playtech anul acesta, fără o ordine cronologică anume.

Dacă vreți să vedeți previziunile pentru anul 2015, le puteți găsi aici, dar vă așteptăm să ne spuneți, în secțiunea de comentarii, care au fost veștile din tehnologie care v-au impresionat pe voi în 2014 și ce așteptări aveți în 2015.
Până și pereții vor fi inteligenți în viitorul ultraconectat gândit de Intel

În cadrul Intel Education Summit 2014, eveniment desfășurat în Istanbul, Turcia, am discutat cu experții Intel despre tehnologiile viitorului, despre viitorul ultraconectat și toate posibilitățile pe care le deschide Internetul Tuturor Lucrurilor.

Am stat de vorbă cu Brian Quinn, de la Intel Labs Europe, dar și cu Guenther Juenger, director Corporate Affairs Intel EMEA. Internetul Tuturor Lucrurilor (Internet of Things) va lua multe forme, dar va fi alcătuit, în mare, de computere de dimensiuni foarte mici. Asta oferă atât Galileo, cât și Edison, două platforme lansate de Intel în ultimii doi ani. Quinn orbește despre prăjitoare de pâine inteligente care pot să-ți arate, în timp real, pe smartphone, cât de tare se prăjește felia. ”Dispozitivele de acest gen vor trebui dotate cu procesoare foarte mici, foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie”.

YotaPhone 2 a fost lansat pe piață, iar Playtech a participat la evenimentul oficial din Marea Britanie și vă aduce cele mai noi informații.

YotaPhone 2 era unul din cele mai așteptate telefoane din ultima perioadă. Începând cu prima generația, ideea Yota de a monta un ecran secundar pe telefon a fost apreciată de foarte multă lume. Nu același lucru se poate se poate spune despre modul în care a fost pusă în aplicare în primă instanță. Deoarece nu se putea lucra și nu se putea scrie pe display-ul secundar, publicul a crezut că mai multe puteau fi făcute cu un ecran E-Ink. Astfel, primul YotaPhone a fost considerat de mulți o idee bună cu o implementare slabă. Rușii de la Yota au ținut cont de tot feedback-ul primit, iar YotaPhone 2 se prezintă impecabil, cu îmbunătățiri considerabile la toate capitolele.

Anul 2014 a fost unul foarte complicat pentru experții în securitate informatică. Atât infractorii cibernetici, cât și spionii au fost mai activi decât în anii precedenți, iar anul 2015 va aduce și mai multe atacuri care pot pune în pericol banii și siguranța utilizatorilor, conform Kasperksy.

În cadrul Kaspersky Cyber Security Weekend, eveniment desfășurat în Polonia, experții companiei rusești au prezentat pericolele care ne-au pândit pe Internet în 2014, dar și amenințările care vin odată cu noul an.

eMAG a avut o problemă în seara de 23 noiembrie și unele produse au fost listate cu preț mult mai mic. Magazinul a onorat comenzile. eMAG a avut prețuri greșite la produse resigilate și oamenii au comandat 730 de produse la preț foarte mic. Acum, toate comenzile vor fi onorate.  

Eroarea la produsele resigilate a determinat prețuri de vânzare cuprinse între 1 leu și 8 lei pentru o gamă largă de produse. De exemplu, un telefon Samsung Galaxy S4 a putut fi cumpărat la prețul de 1 leu, redus de la 1.449 lei, un televizor LED Smart TV 3D Philips, 117 cm, Full HD a fost redus de la 4.246 de lei la 3 lei, Ultrabook Dell Studio XPS Duo 12 a fost redus de la 4.796 de lei la 3 lei.

Top telefoane 2014: anul în care din China au venit marile surprize

Într-un top telefoane 2014 găsim modelele obișnuite de la Samsung, HTC sau Apple, dar ne surprind chinezii cu câteva modele chiar foarte bune. Cu siguranță 2014 a fost anul în care companiile din China au găsit rețeta potrivită între dotări, preț și funcționalitate.

Acest top telefoane 2014 va fi organizat în funcție de sisteme de operare. Avem astfel Android, iOS și Windows Phone. Acestea sunt și cele mai răspândite telefoane din România, chiar dacă nu toate cele bune cu Android sunt și în magazine.

Din top telefoane 2014 am scos BlackBerry. Compania s-a retras spre zona corporate, dar merită amintit modelul Passport. Acesta are un ecran pătrat, e de dimensiunea unui pașaport și cu siguranță canadienii au reușit să se remarce puțin mai mult printr-un design îndrăzneț și, aparent, câștigător.

blank