Featured, International

Rețeaua care conduce lumea din umbră .Studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Zurich, Elveţia

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Zurich, Elveţia, a demonstrat prin calcule şi cifre exacte, că un grup mic de companii şi corporaţii – în special băncile – au o influenţă uluitoare asupra economiei mondiale.

Elveţienii au luat în calcul toate cele 43.060 de multinaţionale din întreaga lume, după care au realizat o hartă cu relaţiile dintre ele, iar rezultatul este surprinzător.

Se poate vedea pe această hartă că 147 din ele formează o “super-entitate” care învârt şi au la dispoziţia lor 40% din banii tuturor multinaţionalelor din lume.

“Fiecare din aceste companii deţine o parte sau chiar o altă companie, care se află pe această hartă”, precizează elveţienii, citaţi de Daily Mail.

Bănci cu renume mondial ca Barclays sau Goldman Sachs se află printre ele, însă există pericolul ca dacă unul din cei 147 de granzi să se prăbuşească, întreg sistemul să cadă la pământ.

În graficul de mai jos sunt trecute legăturile dintre companii. Cu roșu sunt cele super conectate și cu galben cele foarte conectate.