Featured, IT&C

Rețeaua 5G acuzată de aducerea coronavirus fără minime dovezi științifice

”Distrugerea planificată a sănătății în spatele rețelei de telefonie mobilă 5G”, ”Alertă, risc major: Rețelele 5G aduc cancer, boli de inimă și moarte” sau ”Românii – cobai pentru multinaționale!” sunt doar câteva titluri prin care site-uri de media în limba română încearcă să creeze o psihoză în fața apropiatei implementări a tehnologiei de telecomunicații 5G.

”Printre pericolele pe care le reprezintă pentru viața noastră tehnologia 5G, reprezentanții APC enumeră cancerul, bolile de inimă și diabetul. Ei spun că în domeniul radiațiilor rețelelor 5G au identificat peste 140 de articole tehnice și științifice publicate numai în 2018 pe plan internațional, care evidențiază impactul negative asupra sănătății și, mai ales, efectele insuficient controlate ale acestor câmpuri electromagnetice pulsate”, scrie Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei (vezi foto jos).

”Evoluţia tehnologiei, trecerea de la 2G wifi (2004) la 5G, vine la pachet cu efecte nocive asupra sănătății. De asemenea, odată cu dezvoltarea mai amplă a acestor tehnologii și ,,metalizarea” corpului nostru fizic (precum și destructurarea ADN-ului) noi am putea fi dirijați de la distanță prin tehnica digitală de care suntem tot mai dependenți”, scrie și publicația online StiintaMister.ro (vezi foto jos).

blank
Și site-ul APC România lansează avertismente apocaliptice: ”Tehnologia 5G: profituri imense pentru industrie, cancere si boli cardiovasculare pentru cetateni! In Romania se testeaza tehnologia 5G la Bucuresti si in localitatea Floresti, judetul Cluj! Compania de asigurari Lloyds din Londra refuză să incheie contracte de asigurare a sănătății față de efectele tehnologiilor wireless 5G!” (Foto sus)

Pe ce se bazează publicațiile când descriu în acești termeni tehnologia 5G, o tehnologie lansată în zeci de țări și care permite o viteză superioară a internetului? Site-ul StiintaMister.ro citează ”un angajat ONU” pe care nu îl nominalizează și care ar fi susținut că ”tehnologia 5G înseamnă război împotriva umanității”. În rest, publicația preia presupuse informații ale armatei americane, fără a le indica după regulile clasice ale citării.

Sputnik citează un studiu al Asociaţiei Pro Consumatori (APC România), dar își asumă integral concluziile presupusului studiu și nu apelează la specialiști în domeniu pentru a verifica acuzațiile extrem de grave.

Cât despre APC România, asociația își fundamentează supozițiile pe ”140 de articole stiintifice publicate numai in 2018 pe plan international” care ar ”evidenția impactul negativ asupra sanatatii si, mai ales efectele insuficient controlate ale acestor campuri electromagnetice pulsate!”, fără ca aceste articole să fie citate sau indicate cu link. Dimpotrivă, site-ul asociației citează alte articole de presă.

În plus, în articol e citat Institutul Naţional pentru Cancer din SUA, care arată că „un număr limitat de studii au evidenţiat o asociere statistică între folosirea telefoniei mobile și riscul de cancer cerebral…, dar cele mai multe studii nu au găsit nicio legătură”. Concluziile instituției americane nu sunt însă suficiente pentru APC, care continuă, fără a aduce nici o probă: ”In domeniul radiatiilor retelelor 5G am identificat peste 140 de articole tehnice si stiintifice publicate numai in 2018 pe plan international, care evidentiaza impactul negativ asupra sanatatii si mai ales efectele insuficient controlate ale acestor campuri electromagnetice pulsate. Totusi, dovezile clinice acumulate despre oameni bolnavi, sensibili şi afectaţi de electrosmog, dovezi experimentale legate de distrugerea ADN, a celulelor şi organelor într-o largă varietate de plante şi animale, precum şi dovada epidemiologică a faptului că majoritatea afecţiunilor civilizaţiei moderne: cancer, boli de inimă şi diabet sunt, în mare parte, cauzate de poluarea electromagnetică. Toate acestea constituie subiectul unei baze de articole de literatură stiintifica cu mai mult de 10000 studii de specialitate. Nicio persoană, animal, pasăre sau insectă de pe planetă nu va avea capacitatea de a evita expunerea, 24 ore pe zi, 365 zile pe an, la nivele de radiaţie din domeniul microundelor, care sunt de zeci până la sute de ori mai mari decât ceea ce există în acest moment”.

blank