Rețea de traficanți
Actualitate

Rețea de traficanți de migranți, printre care se afla și români, destructurată în Franța

O rețea de traficanți de migranți a fost destructurată în Franța. Era compusă din kurzi irakieni, români, pakistanezi şi vietnamezi.

Polițiștii francezi au transmis că  o rețea de traficanți din mai multe țări au fost arestați. Aceștia ar fi transferat sute de persoane din Franța în Anglia.

Migranții erau căutați în taberele din Grande-Synthe, în nordul Franţei, și transportați în Regatul Unit cu ambarcaţiuni. Acestea erau aduse în Franța din China, prin Turcia și Germania.

Ancheta în acest caz a început din octombrie 2020. Potrivit acesteia, rețeaua transporta “cel puţin 250 de persoane pe lună”, adică echivalentul a patru ambarcaţiuni de tip “Zodiac”, care pot transporta în jur de 60 de oameni, potrivit stiridiaspora.ro.

Potrivit Oficiului Central pentru Reprimarea Imigraţiei Ilegale şi Angajării la Negru a Străinilor (OCRIEST), serviciu specializat în cadrul poliţiei franceze, traficanţii au strâns beneficii în valoare de circa 3 milioane de euro. Oamenii plăteau “pachete” de 6.000 de euro.

Cele 15 persoane au fost arestat marțea trecută, într-o operațiune în colaborare cu Raid (unitate de elită a poliţiei franceze) şi cu brigada anti-bande. Totodată, au fost confiscați aproximativ 40.000 de euro cash.

Atorităţile franceze au anunțat că, de la începutul acestui an, au fost înregistrate 31.500 de tentative de trecere în Regatul Unit. Au fost salvate 7.800 de persoane, cifre care s-au dublat din luna august.