Restricțiile dure din Județul Argeș, precum masca în aer liber și mai puțini călători în transportul în comun înainte de hotărârea Comitetului Național. O parte dintre restricții au intrat în vigoare de azi, iar polițiștii au fost trimiși în stradă, să le amintească oamenilor că trebuie să respecte noi reguli.

Restricțiile autorităților din Pitești presupune ca nicio persoană să nu stea în picioare în autobuz și să se ocupe doar locurile de pe scaune.

În microbuze, regulile noi care interzic călătoria în picioare sunt deja respectate.

Reporter, către un șofer de microbuz: Dimineața, când e mai aglomerat, ce le spuneți oamenilor care vor să se urce, dar nu au voie?

Pasager: Păi nu oprește!

Șofer: Da, în general, îi lăsăm în stație. Sun imediat colegul, să vină mai repede.

„Trei maxi au trecut, nu m-a luat niciunul, erau pe locuri fix. E foarte greu, e cald afară, să stai în stație”, se plânge o bătrână.

„E mai rău cu masca, e căldură, nu suportăm căldura!”, adaugă o femeie.

Reporter: Cum vă descurcați cu călătorii? Acceptă noile reguli?

Șofer: În general, bine. Nu acceptă, nu urcă!

Nu doar microbuzele au fost verificate, ci și taxiurile și mașinile de școală.

Polițist, către un instructor auto: „V-am oprit să vă readucem aminte prevederile legii, portul măștii și dvs ca instructor și elevul vă rugăm să purtați masca corespunzător, da? „

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: „Sancțiunile sunt prevăzute de Legea 55, sunt cuprinse între 1.500 și 5.000 de lei.”

Polițiștii vor verifica și terasele, dacă respectă noul program de funcționare și vor face controale și la evenimentele private, care trebuie să respecte de acum același regim.


Citeste si...
Fie ploaie, fie vânt, noi, românii tot ne exprimăm votul