Social, Stiri

Respect pentru dascălii noştri, respect faţă de educaţie!

Primăria Sectorului 2 a premiat 1292 de elevi, părinţi şi bunici

media_20130915191856_793

1292 de şcolari, părinţi şi bunici care au  absolvit cursurile de pregătire pentru informatică, limbile engleză, franceză, chineză şi arabă, artă decorativă, dansuri sportive şi moderne, arte marţiale, predate în cele şapte centre şi cluburi sociale ale Primăriei Sectorului 2, au primit diploma de absolvent din partea edilului Neculai Onţanu.

 839 de elevi, de care profesori, asistenţi sociali, psihologi s-au ocupat permanent să-i educe, să-i înveţe gratuit în laboratoarele moderne amenajate special pentru ei de administraţia publică locală a sectorulu 2, tocmai pentru a putea aplica la finalul cursurilor sintagma „ minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

 453 de părinţi şi bunici care au învăţat limbajul ultramodern al informaticii, vorbesc cu colegii sau copii lor pe internet sau pe facebook şi care acum pot asculta şi înţelege ghidul care prezintă în limba engleză sau franceză obiectivele turistice, sau pot discuta direct, fără interpret, în orice ţară străină în limba engleza sau franceză. La fel de important, părinţi care, acum pot alege să se îndrepte către o altă meserie având noi cunoştinţe.

 media_20130915191858_767

De astăzi şi până mâine seară, primarul Neculai Onţanu vaa înmâna, ca într-un maraton, diplomele de absolvire celor 1292 de şcolari, părinţi si bunici care au absolvit cursurile de pregătire. Evenimentul se petrece la cel mai mare centru de educaţie din ţară Complexul pentru Activităţi Recreative şi Educatie “Sfântul Pantelimon” al Primăriei Sectorului 2.

 Astăzi, elevii absolvenţi, de la mic la mare, fete şi băieţi, au făcut scurte demonstraţii în faţa publicului, părinţi şi profesori, curioşi dar şi interesaţi să vadă rezultatele celor trei luni de strădanii. Şi nu mare a fost surprinderea publicului prezent să asiste la dialoguri în limba chineză, arabă şi engleză, să admire spendide tablourile realizate de micii pictori talentaţi şi care pot fi expuse pe simezele marilor expoziţii, să capete siguranţa că micuţa şi firava lor fiică sau fiul lor, se pot întoarce liniştiti acasă seara de la cursuri, că acum se poate apăra si singuri folosind tehnica de apărare invăţată la cursurile de arte marţiale şi poate cine ştie, nu peste  mult timp să ii admire pe podiumul marilor competiţii la karate. Publicul prezent a admirat eleganţa, gingăşia şi  graţia cu care fetele au dansat pe ritmul muzicii clasice, dansul din „Lacul  lebedelor” dar şi dansuri moderne, vals, tango, salsa şi chiar ultramoderne, zumba, sau dans sportiv şi dans ritmic.

 media_20130915191901_985

Şi toate aceste cunoştinţe au fost învăţate şi aprofundate în multe ore de muncă şi de perseverenţă comună: elev – profesor. Dar efortul nu a fost zadarnic. Dăruirea cu care le-au fost predate materiile de către cadrele didactice le-a permis deschiderea de noi orizonturi şi le-a inoculat dorinţa de autodepăşire.

 Spre surpriza edilul Neculai Onţanu, cursanţii care au primit diplomele i-au adresat în limba engleză mulţumirile lor pentru iniţiativa de-a înfiinţa centre şi cluburi sociale pentru învăţarea de limbi străine, informatică, dar şi cabinete medicale şi săli de dansuri şi fitness menite să le păstreze o minte sănătoasă într-un corp sănătos.

 scoala_e-crop-644x416

În dialogul său cu absolvenţii, edilul Neculai Onţanu a precizat că după absolvirea celor trei module obligatorii pentru fiecare disciplină în parte, analizează posibilitatea de-a continua procesul de învăţare pentru cei interesaţi, sub diverse forme de colocvii, tocmai pentru a veni în sprijinul locuitorilor sectorului 2 care doresc să-şi consolideze şi să-si  împrospăteze cunoştinţele acumulate la cursuri, ştiut fiind faptul că exersarea este obligatorie la orice materie. (I.G.)

 

 

blank