Moldova
Actualitate

Republica Moldova nu renunță la Transnistria în drumul spre UE, spune Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat joi că statul pe care îl conduce nu va renunța la regiunea transnistreană în drumul său spre UE și că autoritățile de la Chișinău lucrează deopotrivă pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute de Comisia Europeană și pentru soluționarea conflictului transnistrean, potrivit Moldpres, preluată de Agerpres.

Maia Sandu: Republica Moldova nu renunță la regiunea transnistreană în drumul spre UE

Președinta Republicii Moldova spune despre cetățenii din regiunea transnistreană că vor primi cu atât mai mult sprijin pe măsură ce statul înaintează pe drumul integrării europene.

„Cu cât mai mult vom avansa pe calea integrării europene, cu cât mai mult vom creşte standardele de viaţă ale cetăţenilor, cu cât mai multă siguranţă va fi pe malul drept al Nistrului, cu atât mai mare va fi sprijinul cetăţenilor de pe malul stâng al Nistrului pentru reîntregirea ţării”, a declarat Maia Sandu, la finalul summitului Comunităţii Politice Europene.

Moldpres amintește că, tot joi, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a spus despre conflictul transnitrean că nu ar reprezenta un impediment pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

blank