Actualitate, Stiri

Reprofilarea omului de afaceri: de la asfalt trece direct la numărat banii

Regele asfaltului Dorinel Umbrărescu a depus dosarul la BNR pentru a-şi face bancă

UmbrarescuOmul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept unul dintre „regii asfaltului“, este tot mai aproape de momentul în care va avea propria bancă.

Dorinel Umbrărescu a înaintat la BNR actele prin care solicită aprobarea pentru a deveni acţionar majoritar de bancă, intenţionând să folosească licenţa ATE Bank România, afirmă surse de pe piaţă.

Proiectul constituirii unei noi bănci cu capital privat românesc este condus de Marinel Burduja, fost prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank, acesta punându-şi în joc reputaţia de veteran al pieţei bancare.

Primele evaluări asupra dosarului depus de Umbrărescu sunt pozitive. BNR cercetează în detaliu orice solicitare privind dobândirea calităţii de acţionar majoritar de bancă.

Rămâne de văzut dacă Umbrărescu va trece de toate filtrele de control. Firmele sale Tehnostrade şi Spedition UMB se numără printre principalii câştigători de contracte de drumuri de la CNADNR.

Omul de afaceri Dorin Umbrărescu a semnat în luna aprilie a acestui an un acord cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei ATE Bank România, urmând să plătească 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din acţiunile instituţiei de credit.

Ideea înfiinţării unei bănci româneşti pe „ruinele“ ATE Bank are deja mai mult de un an.

Dorin Umbrărescu (51 de ani) are o avere estimată de „Forbes 500 Miliardari” la 360-380 de milioane de euro şi desfăşoară afaceri în infrastructura rutieră şi transporturi.

 

 

blank
blank