Primarul Clujului Emil Boc a spus zilele trecute, la o televiziune, că îl va susține pe Florin Cîțu nu pe Ludovic Orban în cursa pentru președinția PNL, apreciind că acesta este și viitorul partidului și viitorul României.

În vizita efectuată la Galați, sâmbătă, președintele PNL Ludovic Orban a fost întrebat dacă se consideră trecutul PNL, în contextul alegerilor interne care vor avea loc în cadrul Congrsului din prima jumătate a lunii septembrie.

„Sunt și trecut, şi prezent şi viitor”, a răspuns Orban, subliniind că se va prezenta cu mare încredere în competiţia pentru desemnarea președintelui PNL, pentru că este „cel mai bun cunoscător al PNL și, în general, al țării”.

„Noi vom demara festivalul democraţiei în PNL, care nu înseamnă numai congresul şi alegerea preşedintelui partidului, înseamnă adunări generale în fiecare organizaţie locală, conferinţe judeţene în fiecare judeţ şi abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic, aş putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL şi nu numai, în general, al ţării.

Am umblat extrem de mult în anii carierei publice pe care am avut-o şi cunosc nevoile comunităţilor locale, primari, reprezentaţi ai administraţiei locale. Simt bine pulsul PNL şi mai ales că oamenii nu trebuie să rişte pe mâna mea, pentru că eu am arătat în patru ani de zile de ce sunt capabil”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Acesta n-a pierdut ocazia pentru a reaminti că a preluat conducerea PNL-ului când partidul avea rezultate foarte slabe și că reușita aducerii liberalilor la guvernare i se datorează lui:

„Când a fost aleasă actuala conducere a PNL, partidul era într-o situaţie de criză, după un rezultat foarte slab în alegerile parlamentare şi cu un scor în sondaje foarte mic. Am câştigat alegerile europarlamentare, alegerile prezidenţiale cu preşedintele Klaus Iohannis candidat, cu cel mai mare scor obţinut vreodată de un candidat de dreapta.

Am câştigat alegerile locale cu cel mai mare scor obţinut de o formaţiune politică de dreapta. La alegerile parlamentare am înregistrat scorul pe care l-am înregistrat după un an de pandemie, secetă, inundaţii, fiind cel mai greu an de guvernare, cel mai greu prin care a trecut România în ultimii 30 de ani. Şi într-un fel, opţiunile populaţiei au fost influenţate de măsurile de restricţie pe care a trebuit să le luăm (…).

Am ce să arăt colegilor mei şi candidez extrem de serios pentru un proiect important pentru România, şi anume, un salt economic, un salt în dezvoltare, un salt în ceea ce priveşte afirmarea şi respectul faţă de România în rândul Uniunii Europene şi naţiunilor lumii”, a afirmat Orban, citat de Agepres.

Legat de decizia primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, de a-l susţine pe premierul Florin Cîţu pentru funcția de președinte al PNL, Orban a arătat că premierul nici măcar nu și-a anunțat oficial candidatura.

„Nu poţi să sprijini un candidat care nu şi-a anunţat candidatura, însă nu-mi place să comentez”, a spus Orban.

În cadrul conferinţei de presă, preşedintele PNL Galaţi, deputatul George Stângă, a declarat că el va îl susţine pe Ludovic Orban la preşedinţia partidului, la fel şi organizaţia judeţeană PNL Galaţi, care a votat în unanimitate, în luna februarie, pentru susţinerea actualului lider liberal.