Featured, Politic

Renate Weber, despre absența lui Iohannis de la întâlnirea informală pe tema Brexit

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a comentat pe pagina personală de Facebook absența președintelui Iohannis de la întâlnirea informală pe tema Brexit

“Am tăcut atunci când am văzut scaunul gol lăsat de președintele Klaus Iohannis, cel care ar trebui să fie președintele tuturor românilor, pentru că refuzam să cred că nu a fost prezent acolo să o privească în ochi pe Theresa May, să vorbească în numele sutelor de mii de români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie și care deja se confruntă cu un val de ură și de abuzuri din partea autorităților, dar azi, când am văzut că-i cere demisia ministrului Toader doar pentru a înăbuși scandalul absenței sale, pentru a-și acoperi nepăsarea, am spus că este prea mult. Nu m-am simțit niciodată mai insultată în cei 10 ani în care mă zbat și mă bat pentru drepturi și liberăți în Parlementul European, să văd că președintele Iohannis nu este acolo unde se discută soarta românilor, soarta celor care poate că au stat cu orele la coadă să-l voteze. Scuză pe care în mod jenant încearcă să o împingă în spațiul public PNL, spunând că era irelevant acel Consiliu Informal nu ține. La fel de informal va fi și Consiliul de anul viitor de la Sibiu! Ce va face Klaus Iohannis atunci, președintele țării-gazdă, va absenta și de la acela”, a scris Weber pe Facebook.

https://www.facebook.com/renate.weber.mep

Președintele României, Klaus Iohannis, nu a participat la discuțiile despre Brexit care au avut loc aseară la reuniunea Consiliului European, în prezența premierului britanic Theresa May.