Life, Stiri

Remedii din plante pentru ochi umflaţi

roze_5a58140720

Plantele sunt printre cele mai bune leacuri în caz de probleme de sănătate care se reflectă în aspectul fizic. Dacă ai ochii umflaţi dimineaţa şi trebuie să arăţi impecabil în doar câteva ore, iată ce plante trebuie să foloseşti. Remedii din plante pentru ochi umflaţi.

Căpşuni
Căpşunile conţin nişte acizi benefici pentru pielea fină şi sensibilă a feţei. Nu numai că au efect antirid, dar căpşunile reduc umflăturile de sub ochi şi ale pleoapelor. Ţine căpşunile la frigider, pentru un efect antiinflamator mai puternic şi nu le ţine mai mult de 5 minute pe ten.

Apă de trandafiri
Apa din petale de trandafiri conţine vitaminele A şi C şi are proprietăţi antiinflamatoare. Aplică discuri demachiante din bumbac umezite cu apă de trandafiri pe pleoapele umflate şi ţine-le 10 minute să acţioneze.

Mentă
Frunzele de mentă sunt răcoritoare, bune pentru probleme de digestie, dar şi pentru ochi umflaţi de la consumul excesiv de sare, somn puţin, o noapte albă, sau alte afecţiuni. Zdrobeşte câteva frunze de mentă proaspătă şi aplică-le pe sub ochi, în zonele cu edem.Menta este recomandată şi pentru cearcăne, deoarece efectul este foarte rapid.

Aloe
Deşi acţionează mai lent decât celelalte remedii din plante pentru ochi umflaţi, aloe vera face minuni pentru ochii obosiţi. Aplică zilnic, seara, înainte de culcare, sau o dată la fiecare două zile şi vei vedea efectele pe termen lung.

Suc de portocale
Sucul proaspăt de portocale amestecat cu puţină glicerină sau gelatină poate constitui cel mai eficient gel contur pentru ochi din 100% ingrediente naturale.