Politic, Stiri

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”

Relu FenechiuMinistrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat astăzi, de instanţa supremă la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”. Relu Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor, dar a anunţat că nu va demisiona din Parlament. La propunerea premierului Victor Ponta, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare din funcţie. Ponta va fi ministrul interimar al Transportului.

Relu Fenechiu a anunţat, prin avocatul său, că sentinţa va fi atacată prin recurs. De asemenea şi procurorii DNA sunt nemulţumiţi, considerând pedeapsa prea mică şi au anunţat că vor face recurs. În dosar, alături de Relu Fenechiu, a mai fost condamnat şi fratele lui, Lucian, şi Mihai Bogdan Damian, fiecare cu o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă. Relu Fenechiu a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2004, şi Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova în perioada 2004 – 2005, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

Instanţa a mai dispus ca cei şase inculpaţi să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale.

 

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme. (Irina Ştefănescu)

 

blank
blank