Actualitate, Featured

Reinfectarea pacientilor vindecați de coronavirus, denumita rasăritul fals

Trecuse peste o lună de când Mirabai Nicholson-McKellar s-a infectat cu coronavirus, iar cineastul în vârstă de 35 de ani a crezut că este pe cale de a se recupera. Apoi, dificultățile de respirație au revenit, urmate de dureri în piept, scrie Bloomberg.

După o vizită la camera de urgență și un al doilea test pentru coronavirus, rezultat a fost pozitiv. Cu doar trei zile mai devreme, ea a fost eliberată de autoritățile medicale din statul australian New South Wales și i s-a permis să-și încheie carantina la domiciliu după ce au trecut 72 de ore fără simptome.

„Când se va încheia asta? Sunt încă contagioasă? Cum știu dacă nu sunt contagioasă? ”, se întrabă ea după ce a contractat virusul la foarte puțin timp după ce a fost declarată vindecată.

Experiența ei se adaugă la un număr tot mai mare de rapoarte ale pacienților care par să aibă o reactivare a simptomelor, fiind testați din nou pozitiv sau chiar reinfectați. Aceste incidente nu se aliniează înțelegerii acceptate în general despre modul în care funcționează și se răspândește infecția cu noul coronavirus.

Acest așa-numit fenomen ”răsărit fals ” încurcă experții în domeniul sănătății, în timp ce încearcă să se confrunte cu misteriosul patogen apărut în urmă cu doar cinci luni. Rezolvarea puzzle-ului va genera o gamă largă de provocări, de la dezvoltarea unui vaccin eficient până la eliminarea restricților și revenirea în siguranță la viețile normale.

Acest fenomen face ca recuperarea să devină un calvar complex și frustrant pentru unii dintre cei peste 1 milion de supraviețuitori ai pandemiei.

Până în prezent, nu au existat suficiente cercetări pentru a concluziona de ce simptomele par să reapară la unele persoane și dacă se confruntă cu o reinfecție sau dacă virusul persistă săptămâni întregi. O posibilitate este ca Covid-19 să provoace cheaguri de sânge care pot provoca complicații potențial periculoase, dacă nu sunt tratate cu medicamente anticoagulante, a spus Edwin J.R, profesor doctor la catedra de radiologie clinică din cadrul Queens Medical Research Institute de la Universitatea din Edinburgh.

 

blank