Reguli sanitare pentru profesorii
Actualitate, Featured

Reguli sanitare pentru profesorii si elevi care sar îmbolnăvi de COVID duce la închiderea școlilor

Reguli sanitare pentru profesorii infectaţi cu coronavirus. Cel mai sumbru este închiderea şcolii, în cazul în care profesorul a predat la mai multe clase şi a intrat în contact cu mai mulţi copii și colegi.

La fel se întâmplă şi atunci când sunt depistaţi trei elevi pozitivi din clase diferite.

Reguli sanitare pentru profrsori în caz că infecteză cu COVID aceștea trebuie să anunţe conducerea unităţii de învăţământ, care va informa DSP-UL . Aceasta din urmă va face anchetă epidemiologică şi va analiza situaţia împreună cu conducerea unităţii de învăţământ.

Ce se întâmplă când un profesor e bolnav de COVID
Sunt patru scenarii, în condiţiile în care un profesor este infectat cu coronavirus.

Dacă profesorul a predat la o singură clasă şi nu a intrat în contact cu alte cadre didactice, atunci cursurile se vor suspenda doar la această clasă.

În condiţiile în care profesorul a predat la o singură clasă şi a intrat în contact cu alte cadre didactice, atunci elevii vor rămâne acasă.

Dacă profesorul a predat la mai multe clase şi a intrat în contact cu mai multe cadre didactice, atunci cursurile se vor suspenda pentru aceste clase, iar orele se vor ţine on-line, iar profesorii intră în izolare.

Ce se întâmplă când un elev e infectat cu coronavirus
În cazul în care profesorul a intrat în contact cu mai multe cadre didactice şi a predat la mai multe clase, atunci şcoala se va închide.

La fel se va întâmpla şi în cazul în care trei elevi din clase diferite sunt depistaţi pozitiv cu COVID-19.

În cazul personalului care se ocupă de pază şi de curăţenie, dacă acesta nu a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, aceasta îşi va continua activitatea.