International, Stiri

Regina Elisabeta i-a adus Papei Francisc ouă de ţară, whisky şi săpunuri!

Curtoazie la Vatican, de prim rang!

regina-papa2

Regina Elisabeta a avut pentru prima oara ocazia de a se intalni cu Papa Francisc, la Vatican, daruindu-i acestuia un cos plin cu tot felul de bunatati de pe mosiile regale, printre care oua de tara si o sticla de whisky.

regina-papa4

La intalnirea oficiala cu Papa Francisc de la Vatican, Regina Angliei a purtat o rochie in culoarea lavandei si o palarie violet. La finele discutiei, ce a durat putin peste un sfert de ora, Regina Elisabeta i-a daruit pontifului un cos ticist cu bunatati despre care a spus ca sunt aduse special de pe mosiile regale.

regina-papa

Pe langa oua de tara si o sticla de whisky, Papa Francisc a mai primit si doua tipuri speciale de miere, dar si cateva sapunuri handmade pentru aromoterapie.

regina-papa1

In schimb, Papa Francisc i-a facut si el un cadou Reginei, un dar destinat nepotului acesteia, Prince George of Cambridge. Mai exact, o sfera confectionata din lapis lazuli, o piatra albastra semipretioasa, si crucea de argint a Sfantului Edward.

regina-papa3

Un oficial de la Vatican a dezvaluit presei internationale faptul ca Papa a fost foarte incantat de darurile primite de la Regina, lucruri pe care doreste fie sa le doneze, fie sa le imparta cu ceilalti rezidenti ai casei in care locuieste, inca de cand a fost investit in functie, imediat dupa ce a renuntat la spatioasele apartamente papale care ii fusesera puse la dispozitie.

Regina Elisabeta si Printul Philip, Duce de Edinburgh, l-au intalnit pe Papa Francisc la Vatican, fara fastul ceremonial ce acompaniaza de obicei astfel de vizite oficiale.