Regele Charles
Showbiz

Regele Charles al III-lea a fost jefuit! E de necrezut ce i-au putut lua hoții monarhului

Regele Charles al III-lea a fost jefuit, dar hoții deja s-au predat poliției și au explicat de ce au furat de la Familia Regală. Oamenii legii i-au arestat pe aceștia la scurt timp.

Trei activiste au furat mai mulți miei de pe domeniul Sandringham, o proprietate deţinută de regele Charles al III-lea în comitatul englez Norfolk. La scurt timp, asociaţia Animal Rising a publicat imagini cu hoațele care au luat animalele pentru a le da șansa de a avea „o viaţă în libertate”, potrivit unei declaraţii făcute de una dintre activiste, care dezvăluia totodată că se afla în acel moment pe domeniul Sandringham.

„Altfel, mieii ar fi fost duşi la abator în curând şi oamenii i-ar fi mâncat”, a adăugat aceeaşi activistă, potrivit AFP, citată de Agerpres. Asociaţia Animal Rising a mai anunțat că operaţiunea de „salvare” a avut loc miercuri seară „în jurul orei locale 20:00” (19.00 GMT) şi că vinovatele deja s-au predat polițiștilor.

Poliţia din Norfolk a confirmat într-un comunicat de presă că trei femei „s-au predat voluntar” la comisariatul din Slough, în apropiere de Windsor, şi că ele au fost arestate „pentru suspiciune de furt”.

Activiștii au fost arestați

Joi, trei activişti din mişcarea ecologistă Just Stop Oil au fost arestaţi la Londra după ce au aruncat cu vopsea portocalie peste o instalaţie florală expusă la Chelsea Flower Show. Just Stop Oil dorește ca Guvernul din Marea Britanie să renunţe la exploatările de hidrocarburi din ţară. Alți activişti ai mişcării Just Stop Oil au fost arestaţi în marja celebrărilor organizate cu ocazia încoronării regelui Charles al III-lea, pe 6 mai, la Londra.

Asociația Animal Rising dorește să le arate britanicilor că nu este o soluție să mănânce carne și că trebuie să se gândească mai mult la animale. Activiștii ar fi încercat și să vandalizeze domeniul Sandringham, în care se află culturi agricole şi grădini și care aparţine familiei regale britanice de cinci generaţii. Acest domeniu a fost moştenit de regele Charles al III-lea.

Activiștii au făcut și o petiție online pentru a salva animalele.

blank