Recruții
International

Recruții ruși se revoltă la graniță cu Ucraina: „Suntem tratați ca niște vite”

Recruții ruși se revoltă la graniță, spunând că „sunt tratați ca niște vite, primesc pregătire zero și sunt ținuți în condiții brutale și îngrozitoare”.

O înregistrare video arată cum recruții ruși se revoltă și se plâng public de tratamentul lor în „condiții brutale, absolut îngrozitoare”, după ce au fost mobilizați prin ordinul lui Vladimir Putin.

Înregistrarea este cea mai recentă dovadă a haosului total provocat de chemarea rezerviștilor ruși, care i-a făcut să bombăne chiar și pe susținătorii Kremlinului.

Recruții disperați riscă să fie pedepsiți, dându-și frâu liber furiei în legătură cu situația lor, după ce au ajuns cu trenul în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina.

Unul dintre soldați, care acționează ca purtător de cuvânt al celorlalți, spune în fața camerei: „Suntem aproximativ 500 de oameni, toți înarmați. Cu toate acestea, nu suntem înregistrați în nicio unitate militară.

Am petrecut o săptămână în condiții brutale, absolut îngrozitoare. Nu aveam provizii, nu aveam bani – nimic.

Nu avem nicio idee despre cine merge unde, în ce unitate militară. Armele noastre nu sunt înregistrate. Nici măcar o singură mitralieră nu este înregistrată cu un ID militar, ceea ce este împotriva codului penal rusesc”.

El continuă: „Atitudinea ofițerilor este de a ne trata ca pe niște vite. Nimeni nu are nevoie de noi, nu există nicio pregătire.

Mâncăm ceea ce ne cumpărăm singuri. Am cheltuit o sumă îngrozitoare de bani doar pentru a obține mâncare.”

O sursă militară citată de presa de stat RIA Novosti a afirmat că bărbații nu se deplasau direct la război, ci la antrenamente, și a negat că ar fi existat probleme.

„Armele de calibru mic eliberate sunt atribuite personalului și contabilizate”, a declarat sursa.

„Soldații primesc rații individuale în drum spre zona de antrenament, iar personalul medical face parte din echipă”, spune sursa pentru agenția de stat, în contra a ceea ce au declarat recruții.

blank
blank