International, Stiri

Rebelii sirieni se simt singuri : „Vestul ne-a abandonat”

Rebelii sirieni se simt singuri : „Vestul ne-a abandonat”

blankOamenii din Siria deja nu mai au incredere in aceleasi discursuri politice rasuflate, nu mai au incredere ca situatia lor se va imbunatatii sau ca omorurile se vor finaliza curand. Se simt singuri, sunt doar ei si restul lumii in acest moment pentru ca sunt loviti din toate directiile si anume Iran, Irak, Rusia si China, cel putin asa considera Turcia despre propia tara implicandu-se in declaratii despre Siria.
Majed-al-Muhammad, comandantul miscarii antiguvernamentale din Siria, este surprins in timp ce bate cu pumnii in masa si spune : „Americanii nu au sateliti? Nu vad ce se petrece?”. Conform The New York Times, Muhammad este un medic pensionat care reusise la un moment dat sa obtina gradul de sergent major in armata pentru care acum este impotriva. Nu a luat partea niciodata nimanui, nu a fost niciodata membru al vreunui partid, nici al vreunei grupari teroriste. Cu toate acestea avertizeaza Vestul ca sirienii au devenit extremisti ca urmare a faptului ca dintr-un amestec intre conflict si religie sunt abandonati si restul lumii priveste scenele de omor sau atacurile sangeroase de la televizor.
Muhammad a mai spus „Daca Vestul continua sa intoarca spatele suferintei Siriei, aceasta isi va intoarce spatele la randul ei iar asta ar putea pune in pericol interesele occidentale si siguranta la intersectia cu Orientul Mijlociu”.

 

blank