Politic, Stiri

Reacţie rapidă de la Palatul Victoriei în cazul Romgaz

Ponta, despre cererea DIICOT: “Videanu este un bandit internaţional”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că se va informa şi ulterior se va pronunţa din punct de vedere al activităţii Guvernului, dar şi politic, privind cererea DIICOT de începere a urmării penale pentru Videanu şi Vosganian.

PontaDar premierul nu s-a putut abţine să spună că democrat-liberalul este un “bandit internaţional”. Bineînţeles că în ceea ce-l priveşte pe liberalul Varujan Vosganian, Ponta s-a abţinut să facă vreo remarcă.

Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să spună, din nou, că miniştrii liberali reprezintă o ţintă, Ponta a răspuns: “Păi, Videanu e liberal? Videanu e un bandit internaţional, nu liberal”.

“Nu pot să comentez, pentru că nu mă pot informa. Mă informez, după aceea comentez. Dacă nu are legătură directă cu activitatea Guvernului, mă duc, mă informez, probabil că DIICOT va face public ce anume a constat şi după aceea comentez. În cazul de faţă nu pot să vorbesc aşa după ce am citit prin presă. În mod sigur DIICOT va face azi, bănuiesc, toate precizările de rigoare şi după aceea mă pronunţ în ceea ce priveşte activitatea Guvernului sua politic. Altfel nu am ce să mă pronunţ”, a spus Ponta.

El a arătat, întrebat dacă Parlamentul va aviza solicitarea DIICOT, că nimeni nu va bloca într-un fel ancheta respectivă.