Actualitate, Stiri

Reacţie incredibilă a ministrului Radu Stroe referitoare la accidentul aviatic!

Stroe: “Îmi pare rău că s-a întâmplat în mandatul meu!”

Stroe

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează că s-a întâmplat în timpul mandatului său tragedia aviatică de la Cluj.

“Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”, a spus Radu Stroe, precizând că problema a fost “la localizare”. Cu toate acestea, ministrul nu are de gând să demisioneze din funcţie.

Deputatul PSD Florentin Gust afirmă, într-un comunicat, că remarcă lipsa de comunicare, coordonare, intervenție și competență a structurilor din MAI și MApN în incidentul aviatic din Cluj, menţionând că cel puțin doi miniștri ar trebui să își dea demisia sau să fie demiși.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, marţi dimineață, pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi prezinte o informare, până la ședința de miercuri a Guvernului, despre modul în care a acționat fiecare instituție în parte în cazul operațiunilor de luni, după producerea accidentului aviatic din județul Cluj

Toate aceste informații vor fi transmise prim-ministrului, pentru ca, în cursul ședinței de guvern de miercuri, să fie analizată activitatea fiecărei instituții implicate și să fie luate măsurile care se impun, precizează Guvernul.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, sunt conştiente şi au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.